Τίτλος στο διπλό και πρόκριση στον τελικό του μονού για την Πάντου

 
Τίτλος στο διπλό και πρόκριση στον τελικό του μονού για την Πάντου
tn team Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 - 17:27

Η Έμιλυ Πάντου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της Tennis Europe στο Παραλίμνι της Κύπρου, ενώ προκρίθηκε και στον τελικό του διπλού. Τη 2η θέση στο διπλό πήρε η Βάλια Βολονάκη.

Η Έμιλυ Πάντου και η Βουλγάρα παρτενέρ της, Eleonora Toneva, κέρδισαν στον τελικό του διπλού κοριτσιών την Amani Azarkan από τη Δανία και τη Βάλια Βολονάκη με 6-1, 6-4, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες στο τουρνουά της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe που φιλοξενείται στο Paralimni Tennis Club της Κύπρου.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος σε τουρνουά της Tennis Europe για την Πάντου, που έχει παίξει σε άλλους 4 τελικούς, δυο στα 14άρια και δυο στα 16άρια, όλους στα διπλά.

Αύριο θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και τον 2ο - 1ο στα μονά - καθώς προκρίθηκε στον τελικό των μονών, κερδίζοντας σε ένα μεγάλο ματς τη Μυρτώ Πρωιμάκη με 6-2, 6-7 (3), 7-6 (1).

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Toneva, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε την Ελένη Χατζηαβραάμ με 6-3, 6-2.

Στο μονό των αγοριών, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή πορεία του, ο Αλέκος Τιμίνης από την Κύπρο κέρδισε τον Δημήτρη Μελίσσογλου με 6-0, 6-0 και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Antoni Sikora.

Στο διπλό, όπου αγωνίστηκαν τέσσερις Κύπριοι αθλητές, οι Τιμίνης και Μάρκος Ιακωβίδης κέρδισαν τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό των Μιχάλη Γενεθλίου και Άθω Καρακατσιάνη με 6-2, 7-6 (1).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots