Στις λεπτομέρειες εκτός Ουσταμπασίδου και Μίταλας - πρόκριση στο διπλό

 
Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου
Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου © tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 21:27

Η Κατερίνα Ουσταμπασίδου ηττήθηκε στις λεπτομέρειες μετά από πολύ κλειστό ματς στον 2ο γύρο του πολύ δυνατού Category 1 τουρνουά της Tennis Europe στα 16άρια στο Torello της Ισπανίας. Εξαιρετική και η παρουσία του Γιώργου Μίταλα, που από τα προκριματικά έφτασε στους "16" και έχασε σε επίσης κλειστό ματς με το Νο.1 του ταμπλό. Αμφότεροι προκρίθηκαν στο διπλό.

Μετά από πολύ μεγάλη μάχη με την Ισπανίδα Indira Delgado Henarejos, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της, η Κατερίνα Ουσταμπασίδου ηττήθηκε με 1-6, 7-6 (5), 6-4.

Ήταν πολύ κοντά στην πρόκριση στα 2 σετ η αθλήτρια του Ο.Α. Θεσσαλονίκης, Νο.1 στην Ελλάδα στα 16άρια και Νο.100 στην Ευρώπη, δεν το έκανε όμως και τελικά "λύγισε" μετά από ένα επίσης κλειστό 3ο σετ.

Στον 1ο γύρο του δυνατού τουρνουά 1ης κατηγορίας της Tennis Europe στο Torello της Ισπανίας, που φιλοξενείται σε hardcourt γήπεδα, η Ουσταμπασίδου είχε κερδίσει την Ισπανίδα Julia Sureda με 6-3, 6-4.

Εξαιρετική παρουσία είχε ο Γιώργος Μίταλας στο τουρνουά, ξεκινώντας από τα προκριματικά και φτάνοντας μέχρι τη φάση των "16". Ο αθλητής του Ζευς Π.Α.Ο. Κορίνθου, απέκλεισε στα προκριματικά τον Ισπανό Alex Escofet Berge με 6-1, 7-6 (1) και το Νο.1 του ταμπλό, τον Ιταλό Niccolo Satta, με 7-6 (4), 6-4.

Στη συνέχεια έπαιξε για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό με τον Ισπανό Enric Novell, κερδίζοντας και αυτό το ματς με 6-4, 6-1. Σήμερα αντιμετώπισε τον Πορτογάλο Rodrigo Duarte, Νο.1 στο ταμπλό και Νo.12 σε όλη την Ευρώπη στα 16άρια, κάνοντας ακόμα έναν αξιέπαινο αγώνα, αλλά λυγίζοντας στο τέλος μετά από συγκλονιστικό 2ο σετ με 6-4, 7-6 (9).

Στο Torello της Βαρκελώνης βρίσκεται και η Ελένη Χατζηαβραάμ, η οποία στο μονό έπαιξε με το Νο.1 του ταμπλό και Νο.29 στην Ευρώπη στα 16άρια (Νο.1 στα 14άρια), την Τσέχα Jana Kovackova, από την οποία ηττήθηκε με 6-0, 6-1.

Στα διπλά, συνεχίζουν και τα τρια ελληνόπουλα. Η Χατζηαβραάμ και η Ουσταμπασίδου, Νο.4 στο ταμπλό, κέρδισαν σήμερα τις Ισπανίδες Alexia Paula Bastos και Liliana Chetry Rodriguez με 6-1, 6-3 κα θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τις επίσης Ισπανίδες Alexia Castells Llopart και Laia Lozano Terricabras.

Ο Μίταλας συνεργάζεται με τον Καναδό Mihajlo Ilic και στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Ισπανούς Alex Bassas Vila και Roger Prat Badosa με 6-1, 6-1. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τον Ισπανό Roberto Perez Socas και τον Βέλγο Nand Vandepoele, Νο.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots