Συνεχίζουν δυνατά σε όλα τα ταμπλό τα ελληνόπουλα στον Μαραθώνα

 
Η Διόνη Κουκούλη και η Χαρά Ζήνα
Η Διόνη Κουκούλη και η Χαρά Ζήνα
tennisnews team Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 18:08

Στα ημιτελικά των μονών στο διεθνές τουρνουά του Μαραθώνα προκρίθηκαν σήμερα οι Ραφαήλ Παγώνης, Αλέξανδρος Αυγέρης, Γιάννης Μοτσάκος, Λυδία Παναγιωτίδου, Κωνσταντίνα Βολονάκη και Χαρά Ζήνα. Στους τελικούς των διπλών μπήκαν οι Ζήνα, Κουκούλη, Παναγιωτίδου, Βολονάκη, Παγώνης και Αυγέρης. Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας.

Τριπλή ελληνική εκπροσώπηση θα έχουμε και στα δυο ταμπλό των μονών στα ημιτελικά του τουρνουά της Tennis Europe (Category 3 U14) του Μαραθώνα.

Στο ταμπλό των αγοριών, ο Νο.1 του ταμπλό, Ραφαήλ Παγώνης, κέρδισε τον Θάνο Χαιρόπουλο με 6-0, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει τον Γιάννη Μοτσάκο. Ο Μοτσάκος απέκλεισε τον Ρουμάνο David Cercel, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-1, 6-2.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξει ο Αλέξανδρος Αυγέρης, Νο.2 στο ταμπλό, ο οποίος κέρδισε τον Νικόλα Μπική με 6-2, 6-1. Ο Αυγέρης θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Marco Brignoli, Νο.3 στο ταμπλό.

Αυγέρης και Παγώνης προκρίθηκαν και στον τελικό του διπλού, μετά τη νίκη τους επί των Χαιρόπουλου και Cercel με 6-3, 6-2. Θα αντιμετωπίσουν για τον τίτλο τους Ιταλούς Edoardo Ghiselli και Marco Giovagnoli, που απέκλεισαν τους Τζέρι Κουτσογιώργο και Μοτσάκο με 4-6, 6-4, 10-6.

Στα κορίτσια, η κορυφαία του ταμπλό, Λυδία Παναγιωτίδου, επιβλήθηκε της Γεωργιανής Ketevan Modzmanashvili με 6-4, 6-0 και μπήκε στα ημιτελικά. Εκεί θα συναντήσει την Κωνσταντίνα Βολονάκη, που κέρδισε τη Σλοβάκα Vivien Cemanova με 6-2, 6-2.

Η Χαρά Ζήνα, Νο.3 στο ταμπλό, προκρίθηκε επίσης στα ημιτελικά, μετά και την επικράτησή της με 6-3, 6-1 επί της Ρουμάνας Anisia Ghica, No.5 στο ταμπλό. Θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη δυνατή Ρωσίδα, Ameliia Kononenko, Νο.2 στο ταμπλό, που κέρδισε τη Διόνη Κουκούλη με 6-2, 6-4.

Στον τελικό του διπλού κοριτσιών θα αναμετρηθούν δυο ελληνικές ομάδες. Οι Παναγιωτίδου και Βολονάκη απέκλεισαν τις Εύα Γιάντση και Ελένη Χρυσοστόμη Θεοδωρέλου με 6-0, 6-0 και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τις Κουκούλη και Ζήνα, που έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι και απέκλεισαν τις Cemanova και Kononenko με 7-6 (6), 6-3.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots