Κέρδισε 15 θέσεις η Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη Φωτογραφία: Holger Luhr
tennisnews team Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 - 13:24

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη πρόσθεσε 2 βαθμούς στη συγκομιδή της και κέρδισε 15 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή την εβδομάδα.

Σήμερα καταχωρήθηκαν στη Σαπφώ Σακελλαρίδη οι 2 βαθμοί που κέρδισε στην τελευταία της εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach, όπου έφτασε έως τα προημιτελικά.

Με αυτούς, η συγκομιδή της έφτασε τους 31 βαθμούς και κέρδισε 15 θέσεις, σκαρφαλώνοντας στο Νο.757 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και βελτιώνοντας παράλληλα και το career high της. Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, ξεκίνησε τη σεζόν εκτός Top 1000 και κατάφερε να κερδίσει συνολικά περισσότερες από 250 θέσεις.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία βεβαίως έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για το 2020, είναι στο Νο.22 του κόσμου, όπου και θα παραμείνει έως το τέλος της χρονιάς. Σταθερές παρέμειναν και οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στο Νο.268 και Νο.278 της WTA αντίστοιχα.

Η Σακκελαρίδη είναι στο Νο.4 της χώρας μας και ακολουθεί η Ελένη Κορδολαίμη, που βρίσκεται στο Νο.878 του κόσμου. Στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα η Ελένη Μτσεντλίτζε με 7 βαθμούς, η Γαλάτεια Μεσοχωρίτου με 6 βαθμούς, η Μιχαέλα Λάκη που πήρε μαζεμένους τους πρώτους 4 βαθμούς της την προηγούμενη εβδομάδα, η Μάρθα Ματούλα που επίσης έχει 4 βαθμούς και η Άννα Αρκαδιανού με 3 βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots