Σπουδαία ανατροπή και 16άδα για την Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 - 9:02

Συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στο Boca Raton της Φλόριντα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία ανέτρεψε το 5-7, 2-5 απέναντι στην Ana Sofia Sanchez Palau και μπήκε στις "16" καλύτερες της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων.

Χρειάστηκε μια πολύ μεγάλη ανατροπή, αλλά και μια τεράστια μάχη 3,5 ωρών, μέχρι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ να καταφέρει να πάρει τη σπουδαία νίκη απέναντι στην Sanchez Palau, με 5-7, 7-5, 6-3.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε στις λεπτομέρειες το 1ο σετ και παρότι προηγήθηκε στο 2ο με 2-0, βρέθηκε πίσω με 2-5 και μια ανάσα μακριά από τον αποκλεισμό. Βρήκε όμως την ψυχική και τη σωματική δύναμη για μια πολύ μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας αρχικά 5 games στη σειρά για να "γυρίσει" το 2ο σετ.

Έφτασε και το σερί των 15 κερδισμένων πόντων στη σειρά η Δέσποινα, η οποία είχε δυνάμεις και στο 3ο σετ, στο οποίο η Μεξικανή συνήλθε από το σοκ και ήταν ανταγωνιστική στα πρώτα games. Μετά από 6 games συγκεκριμένα οι δυο παίκτριες ήταν στο 3-3, όμως η Ελληνίδα τενίστρια πήρε τα 3 επόμενα games και ολοκλήρωσε τη νίκη της ακριβώς με τη συμπλήρωση 3 ωρών και 30 λεπτών παιχνιδιού!

Ήταν η 2η νίκη της Παπαμιχαήλ κόντρα στην Sanchez Palau μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς είχε αποκλείσει την ίδια παίκτρια στον τελευταίο γύρο των προκριματικών, αρκετά πιο εύκολα, με 6-3, 6-2.

Η Δέσποινα, η οποία είχε κερδίσει ακόμα την Χιλιανή Barbara Gatica με 7-6 (4), 6-3, μπήκε στο κυρίως ταμπλό με τη νίκη αυτή και αρχικά ήταν να αντιμετωπίσει την Ουκρανή Anhelina Kalinina, No.165 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, η οποία ωστόσο απέσυρε τη συμμετοχή της ανήμερα του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάρει την τελευταία στιγμή τη θέση της η Sanchez ως lucky loser.

Στον 2ο γύρο της δυνατής hard court διοργάνωσης του Boca Raton, η Δέσποινα θα αντιμετωπίσει την Gabriela Talaba από τη Ρουμανία, Νο.213 στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots