Κοντά σε νέα μεγάλη πρόκριση η Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:38

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έφτασε κοντά σε δεύτερη συνεχόμενη πολύ μεγάλη πρόκριση στη Βαλένθια της Ισπανίας, αλλά μετά από μια σχεδόν τρίωρη μάχη με την Panna Udvardy, πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες που είχε στο 3ο σετ και ηττήθηκε από την Ουγγαρέζα, Νο.161 στον κόσμο.

Μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα από την Panna Udvardy με 6-7 (4), 6-1, 6-4 και έμεινε εκτός προημιτελικών στο BBVA Open Internacional de Valencia, τουρνουά των 80.000 δολαρίων της ITF.

Παρόλο που απώλεσε προβάδισμα με 3-0 και με 4-1 στο 1ο σετ, η Παπαμιχαήλ κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να το κατακτήσει στο tie-break, όπου ήταν πίσω με 2-4 και με 5 διαδοχικούς πόντους έφτασε στο 7-4.

Η 22χρονη Udvardy από την Ουγγαρία, Νο.161 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε τα 5 επόμενα games και προηγήθηκε με 5-0 στο 2ο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-1. Μπορεί να μην άφησε περιθώρια στην Ελληνίδα σ' αυτό το σετ, όμως η Παπαμιχαήλ, Νο.222 στον κόσμο, επέστρεψε δυναμικά στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε μέχρι και με 4-1.

Στη συνέχεια είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, τις οποίες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει για να φτάσει σε μια ακόμα μεγάλη νίκη στη Βαλένθια. Στο 6ο game προηγήθηκε με 4-1, 30-0 και είχε δυο break points για το 5-1, αλλά η Udvardy κράτησε τελικά το σερβίς της και μείωσε σε 4-2.

Αργότερα η Δέσποινα έχασε διπλό game point στο 4-2, 40-15 και η Ουγγαρέζα έκανε το break για να μειώσει περισσότερο, σε 4-3, ενώ και στο 8ο game η Ελληνίδα παίκτρια είχε 2 χαμένες ευκαιρίες για το break, με την Udvardy να ισοφαρίζει σε 4-4.

Η τελευταία ευκαιρία της Δέσποινας να ξαναπάρει τα ηνία ήταν στο 9ο game, όταν στο σερβίς της ήταν πάνω με 4-4, 40-15, αλλά για ακόμα μια φορά δεν έκλεισε το game και το πλήρωσε, με την Udvardy να κερδίζει 8 πόντους στη σειρά για το break και το love service game αργότερα, που της έδωσε το 3ο σετ με 6-4.

Θυμίζουμε πως η Παπαμιχαήλ διεκδικούσε τη 2η συνεχόμενη πολύ καλή νίκη της στο χωμάτινο τουρνουά της Βαλένθια, όπου χθες κέρδισε στην πρεμιέρα της την Ysaline Bonaventure, No.6 στο ταμπλό και Νο.131 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-4, 6-2.

Παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες δεν τα κατάφερε και η Udvardy μπήκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα qualifier Oksana Selekhmeteva, Νο.322 στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots