Στη 16άδα Λάκη και Παύλου

 
Μιχαέλα Λάκη & Δήμητρα Παύλου
Μιχαέλα Λάκη & Δήμητρα Παύλου Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 - 21:47

Η Μιχαέλα Λάκη και Δήμητρα Παύλου ξεκίνησαν με νίκες τις προσπάθειές τους στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach και προκρίθηκαν αμφότερες στη φάση των "16". Η Παύλου προκρίθηκε και στα προημιτελικά του διπλού, μαζί με την Ελένη Χριστοφή, ενώ στα προημιτελικά του διπλού των ανδρών προκρίθηκαν ο Πέτρος και ο Παύλος Τσιτσιπάς.

Με μια μεγάλη νίκη συνδύασε την πρεμιέρα της στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach η Μιχαέλα Λάκη, η οποία επιβλήθηκε της Ισραηλινής Nicole Khirin, No.2 στο ταμπλό και Νο.670 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 6-4.

Παρότι έχασε δυο φορές το προβάδισμα με break στο 1ο σετ, η Μιχαέλα έκανε και 3ο break στο 1ο σετ, για να περάσει μπροστά με 5-4. Στη συνέχεια έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς της για το 6-4. Στο 2ο σετ ένα break για τη 16χρονη Ελληνίδα ήταν αρκετό και ήρθε στο 7ο game, για να τη βάλει μπροστά με 4-3. Μένοντας μπροστά ως το τέλος, η  Μιχαέλα "σφράγισε" τη νίκη στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 32 λεπτά στο court.

Στον 2ο γύρο του Futures του Ηρακλείου, η Λάκη θα αντιμετωπίσει είτε τη Γερμανίδα Juliane Triebe, είτε την Κορεάτισσα Hwiwon Wi.

Στη φάση των "16" προκρίθηκε και η Δήμητρα Παύλου, η οποία έκανε επίσης ένα φανταστικό παιχνίδι και κέρδισε την Καναδή Laura Vasilescu με 6-4, 6-1.

Το 1ο σετ ήταν κλειστό, αλλά η Δήμητρα έκανε ένα κρίσιμο break στο 9o game και στη συνέχεια επέστρεψε από το 0-30, για να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 6-4. Στο 2ο σετ η 17χρονη Ελληνίδα κυριάρχησε στο court και αφού κέρδισε συνολικά τα 9 από τα 10 τελευταία games του αγώνα, κατάφερε να "κλειδώσει" τη νίκη σε 1 ώρα και 36 λεπτά.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά, η Δήμητρα θα αντιμετωπίσει είτε την Ισραηλινή Mika Dagan Fruchtman, Νο.5 στο ταμπλό, είτε τη Ρουμάνα Alexandra Iordache.

Η Παύλου αγωνίστηκε και στο διπλό σήμερα, όπου συνεργάζεται με την Ελένη Χριστοφή. Οι δυο Ελληνίδες κέρδισαν την Ουκρανή Mariia Bergen και τη Βουλγάρα Beatris Spasova με 6-3, 6-1, για να μπουν στα προημιτελικά. Εκεί θα παίξουν με τη Βρετανίδα Emilie Lindh και με την Ολλανδή Lian Tran, No.3 στο ταμπλό.

Στο τουρνουά των ανδρών, ο Γιάννης Σταμούλος έπαιξε σήμερα για τον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, ηττήθηκε όμως σε ένα πολύ δυνατό ματς από τον Ολλανδό Mick Veldheer, No.4 στο ταμπλό, με 6-0, 6-3.

Στα διπλά, ο 21χρονος Πέτρος Τσιτσιπάς και ο μικρός αδερφός του, Παύλος, μόλις 16 ετών, πέτυχαν την πρώτη τους κοινή νίκη σε επαγγελματικό τουρνουά, απέναντι στους Ρουμάνους Andrei Cuceu και Radu Florin Macovei, με 4-6, 7-5, 11-9. Στα προημιτελικά, οι αδερφοί Τσιτσιπά θα αντιμετωπίσουν τον Γερμανό Tim Handel και τον Ελβετό Raffael Schaer.

Οι Γιάννης Κουντουράκης και Αλέξανδρος Σκορίλας έκαναν ένα καλό παιχνίδι απέναντι στους κορυφαίους του ταμπλό, τον Σουηδό Filip Bergevi και τον Γερμανό Kai Wehnelt, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 6-2, 7-6 (1). Ο Αριστοτέλης Θάνος και ο Σέργης Κυρατζής ηττήθηκαν από το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τον Γερμανό Kai Lemstra και τον Ελληνοαυστραλό Matthew Romios, με 4-6, 3-6. Τέλος, οι Γιάννης Παπουνίδης και Στέφανος Σχινάς κοίταξαν στα μάτια τον Αυστριακό Sandro Kopp και τον Ολλανδό Veldheer, Νο.2 στο ταμπλό, από τους οποίους τελικά ηττήθηκαν με 3-6, 6-7 (1).

Αύριο θα κάνει την πρεμιέρα του στο μονό ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό qualifier Michael Zhu. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αγωνιστεί επίσης για τον 1ο γύρο του μονού ανδρών, απέναντι στον Γερμανό qualifier, Leopold Zima. Στις γυναίκες, η Ελένη Χριστοφή θα αντιμετωπίσει την Σέρβα Tamara Malesevic, ενώ η Έλλη Λογοθέτη θα παίξει με την Ουκρανή Mariia Bergen.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots