Συνεχίζει στα προημιτελικά η Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη
tn team Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 - 18:46

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη προκρίθηκε για 2η διαδοχική εβδομάδα στην προημιτελική φάση των μονών, στην Γκίζα και στα τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Zed Club.

Η 18χρονη Σαπφώ, Νο.1 στο ταμπλό της διοργάνωσης αυτής της εβδομάδας και Νο.604 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, επικράτησε της Ιταλίδας Adele Burato με 6-3, 7-6 (5) έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι σήμερα, που χρειάστηκε 2 ώρες και 12 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Στο 1ο σετ η Σαπφώ "ξέφυγε" με 5-2 και είχε μάλιστα τριπλό set point για το 6-2 στο 8ο game. H 21χρονη Ιταλίδα κατάφερε να μείνει στο σετ και να μειώσει σε 5-3, αλλά η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια έμεινε ψύχραιμη και έκλεισε το σετ στο 9ο game.

Στο 2ο σετ η Burato προηγήθηκε με 5-3, αλλά η Σακελλαρίδη κατάφερε να σβήσει διπλό set point στο 10ο game και να ισοφαρίσει σε 5-5. Αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί ανέτρεψε το 1-4, για να κερδίσει τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους και να "σφραγίσει" τη δύσκολη αυτή νίκη χωρίς να χρειαστεί 3ο σετ.

Ήταν η 2η νίκη της Σαπφούς γι' αυτή την εβδομάδα, καθώς στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει και την Ισπανίδα Carmen Lopez Martinez με το συντριπτικό 6-0, 6-1. Για 2η συνεχόμενη εβδομάδα στην Γκίζα της Αιγύπτου φτάνει στα προημιτελικά, όπου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας. Εκτός από τα προημιτελικά στο μονό, την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο στο διπλό, μαζί με την Κινέζα Youmi Zhuoma.

Αυτή την εβδομάδα στο διπλό συνεργάζεται με τη Ρωσίδα Maria Sholokhova και σήμερα απέκλεισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, την Ουκρανή Viktoriya Petrenko και τη Ρωσίδα Anastasia Zolotareva, με 7-5, 6-4, για να μπουν στα ημιτελικά.

Αύριο για τα προημιτελικά του μονού η Σαπφώ θα αντιμετωπίσει τη Γιαπωνέζα Lisa-Marie Rioux, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.949 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ στο διπλό θα παίξει στα ημιτελικά με τις Γαλλίδες Astird Cirotte και Selena Janicijevic, Νο.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots