1ος τίτλος στο Κάιρο για τη Σακελλαρίδη

 
1ος τίτλος στο Κάιρο για τη Σακελλαρίδη
tn team Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 - 21:29

H Σαπφώ Σακελλαρίδη ξεκίνησε τη νέα χρονιά ιδανικά, καθώς κατέκτησε τον πρώτο της ITF Pro τίτλο στα μονά, στη διοργάνωση των 15.000 δολαρίων στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Μια εξαιρετική εβδομάδα είχε η 18χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη στο Κάιρο, όπου κατέκτησε τον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο στο ITF Tour, όσον αφορά τα μονά.

Η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια, δεν έχασε ούτε ένα σετ όλη την εβδομάδα και στον τελικό επιβλήθηκε της κορυφαίας του ταμπλό και Νο.580 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, την Αμερικανίδα Anastasia Nefedova, με 7-5, 6-3.

Οι υπόλοιπες νίκες ήρθαν πιο εύκολα για τη Σαπφώ, που κέρδισε στον 1ο γύρο τη Βελγίδα Chelsea Vanhoutte με 6-0, 6-2, στον 2ο γύρο την Αιγύπτια Mariam Atia με 6-0, 6-1, στα προημιτελικά τη Βουλγάρα Ani Vangelova με 6-4, 6-1 και στα ημιτελικά τη Ρωσίδα Anna Ureke με 6-1, 6-2.

Για δυο συνεχόμενες εβδομάδες, πριν πάει στο Κάιρο, η Σαπφώ ήταν φιναλίστ στα μονά σε διοργανώσεις 15.000 δολαρίων στην Γκίζα της Αιγύπτου. Με το καλημέρα το 2022 κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο, μετά από 3 χαμένους τελικούς και έναν ακόμα τελικό που δεν πραγματοποιήθηκε.

Οι καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Αίγυπτο, έφεραν τη Σακελλαρίδη σε νέο career high ξανά αυτή την εβδομάδα, καθώς ανέβηκε στο Νο.579 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.592. Αναμένεται να κερδίσει κι άλλο έδαφος, καθώς ακόμα δεν έχουν καταμετρηθεί οι βαθμοί από τον πρώτο τίτλο στο Κάιρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots