Νικηφόρο ξεκίνημα για την Παπαμιχαήλ στο 60άρι της Τζόρτζια

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 - 11:05

Στη Ρώμη της Τζόρτζια αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε μετά από 3 ώρες μάχης τον αγώνα της πρεμιέρας της με τη Βρετανίδα Jodie Anna Burrage, για να μπει στη φάση των "16" του Georgia's Rome Tennis Open των 60.000 δολαρίων.

Μετά από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βγήκε νικήτρια από το court, επικρατώντας της Jodie Anna Burrage με 6-7 (7), 7-6 (3), 6-0, σε 2 ώρες και 56 λεπτά αγώνα.

Παρότι επέστρεψε από το 3-6 στο συναρπαστικό πρώτο tie-break και έσωσε 4 set points, η Δέσποινα δεν κατάφερε να το ανατρέψει και τελικά το έχασε με 7-9 στην 5η ευκαιρία της Βρετανίδας, Νο.209 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η 28χρονη Ελληνίδα, η οποία ανέβηκε στο Νο.175 του κόσμου αυτή την εβδομάδα, χρειάστηκε να βγει από μια πάρα πολύ δύσκολη θέση στο 10ο game του 2ου σετ, καθώς βρέθηκε πίσω με 4-5, 0-30. Κέρδισε όμως τους 7 επόμενους πόντους και προηγήθηκε με 6-5, ενώ στο δεύτερο tie-break συνέχισε να έχει το momentum και να παίζει καλύτερα από την αντίπαλή της, για να το κατακτήσει με 7-3.

Στο 3ο σετ η Δέσποινα ήταν σε θέση ισχύος, κυριάρχησε κατά κράτος στο court και δεν έχασε ούτε ένα game - κέρδισε μάλιστα τους 8 τελευταίους πόντους του αγώνα, για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει ένα εισιτήριο για τον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Δέσποινα θα περιμένει τη σημερινή αναμέτρηση της Αμερικανίδας Francesca Di Lorenzo, Νο.203 στον κόσμο, με την Ελβετίδα qualifier Lulu Sun, No.292, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του τουρνουά.

Σήμερα θα αγωνιστεί και η Δέσποινα, πραγματοποιώντας την πρεμιέρα της στο ταμπλό του διπλού. Μαζί με την Ισπανίδα Irene Burillo Escorihuela, θα αντιμετωπίσει τις Αμερικανίδες Reese Brantmeier και Elvina Kalieva.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots