Διπλές προκρίσεις για Λάκη και Χριστοφή στο Ηράκλειο

 
Μιχαέλα Λάκη
Μιχαέλα Λάκη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 - 18:38

Η Μιχαέλα Λάκη και η Ελένη Χριστοφή πήραν διπλές προκρίσεις στο Futures των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη, μπαίνοντας στα προημιτελικά του μονού, αλλά και στα ημιτελικά του διπλού. Στα ημιτελικά του διπλού μαζί με τη Λάκη και η Δήμητρα Παύλου.

Πολύ καλή μέρα για τις αθλήτριές μας ήταν η σημερινή στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα γήπεδα του Lyttos Beach στη Χερσόνησο, όπου επέστρεψε αυτή την εβδομάδα η δράση για τα διεθνή Futures 15.000 δολαρίων.

Στο χωμάτινα γήπεδα, όπου γίνεται το γυναικείο τουρνουά, η Μιχαέλα Λάκη επιβλήθηκε της Ιταλίδας Anastasia Piangerelli με 6-4, 7-6 (0) σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και πήρε μια μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά.

Σπουδαία νίκη και για την Ελένη Χριστοφή, που χρειάστηκε μόλις 66 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σέρβας Draginja Vukovic, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.865 στον κόσμο, με 6-2, 6-1.

Ακολούθησαν οι επιτυχίες στα διπλά, όπου η Λάκη και η Παύλου είναι στο Νο.4 του ταμπλό και κέρδισαν σήμερα τη Βελγίδα Tilwith Di Girolami και την Piangerelli, με 7-6 (5), 6-4.

Η Χριστοφή συνεργάζεται στο διπλό με την Ουκρανίδα Mariia Bergen, με την οποία μοιράζεται το Νο.2 του ταμπλό. Οι δυο τους επιβλήθηκαν των Daria Shalamanova και Beatris Spasova από τη Βουλγαρία με 7-6 (5), 6-2.

Στα σκληρά γήπεδα του Lyttos Beach, για το τουρνουά των ανδρών, ο Αλέξανδρος Σκορίλας ολοκλήρωσε σήμερα την καλή του πορεία στον 2ο γύρο, καθώς ηττήθηκε από τον Ελβετό Adrian Bodmer, με 6-4, 6-4.

Στους "16" ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και ο Αριστοτέλης Θάνος, που ηττήθηκε από τον Hong Kit Wong από το Χονγκ Κονγκ με 6-1, 6-2.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δυο Έλληνες τενίστες σημείωσαν μεγάλες νίκες στον 1ο γύρο. Ο Σκορίλας απέκλεισε τον Βούλγαγο Simon Anthony Ivanov, No.7 στο ταμπλό, με 2-6, 6-4, 6-2, ενώ ο Θάνος κέρδισε τον Βούλγαρο Gabriel Donev, No.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Αύριο θα γίνουν οι προημιτελικοί στα μονά, με τις συμμετοχές της Λάκη και της Χριστοφή. Η Λάκη θα αντιμετωπίσει τη 19χρονη Σλοβάκα Eszter Meri, No.3 στο ταμπλό και Νο.778 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Χριστοφή θα παίξει με μια άλλη ανερχόμενη Σλοβάκα τενίστρια, τη 18χρονη Radka Zelnickova, No.4 στο ταμπλό και Νο.809 στον κόσμο.

Θα γίνουν επίσης τα ημιτελικά του διπλού, με τις Χριστοφή και Bergen να αντιμετωπίζουν την Τσέχα Ivana Sebestova και τη Γερμανίδα Franziska Sziedat. Οι Λάκη και η Παύλου θα αντιμετωπίσουν τις δυο Σλοβάκες, Meri και Zelnickova, που σήμερα απέκλεισαν το κορυφαίο δίδυμο του ταμπλό, Gabriella Da Silva Fick και Jenny Duerst.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots