Καλές εμφανίσεις για τη Ματούλα στην Αυστρία

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα © Senad Honic
tn team Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 - 13:01

Η Μάρθα Ματούλα είχε μια πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Annenheim στην Αυστρία, μπαίνοντας στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά και κάνοντας ένα καλό ματς απέναντι στην άλλοτε Νο.27 της παγκόσμιας κατάταξης, Laura Siegemund.

Μια ακόμα καλή εβδομάδα είχε η Μάρθα Ματούλα, η οποία αγωνίστηκε στο δυνατό τουρνουά των 25.000 δολαρίων της πόλης Annenheim στην Αυστρία και στα χωμάτινα γήπεδα του τοπικού κλαμπ.

Πέτυχε 2 νίκες στο ταμπλό των προκριματικών, κερδίζοντας αρχικά τη Ρουμάνα Arina Gabriela Vasilescu με 6-4, 6-1, καθώς και την Κολομβιανή Maria Fernanda Herazo Gonzalez, με 3-6, 6-4, 10-4.

Μπήκε στο κυρίως ταμπλό, όπου έδωσε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι στην πολύ έμπειρη Laura Siegemund. Η 34χρονη Γερμανίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.306 του κόσμου αυτή τη στιγμή, όχι μόνο έχει μεγάλη εμπειρία από το WTA Tour και έχει φτάσει μέχρι το Νο.27 του κόσμου, αλλά έχει και πρόσφατες μεγάλες εμφανίσεις, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά στο 500άρι της Στουτγκάρδης πριν έναν μήνα και μέχρι τον 3ο προκριματικό γύρο του Roland Garros πριν μερικές ημέρες.

Η 25χρονη Μάρθα, Νο.771 στην παγκόσμια κατάταξη, άργησε να βρει τον ρυθμό της και έμεινε πίσω με 0-6, 1-3, αλλά κατάφερε να ανακάμψει και να κάνει ένα πολύ καλό 2ο σετ, κοιτάζοντας στα μάτια τη Γερμανίδα. Ισοφάρισε σε 3-3 και κρατήθηκε μαζί με τη Siegemund ως το 5-5. Η Γερμανίδα πήρε στη συνέχεια ένα πολύ κλειστό game για το 6-5 και έκανε και το break στο 12ο game, για να ολοκληρώσει το ματς σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Η Ματούλα έχει ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου παίζει μαζί με την Ρουμάνα Arina Gabriela Vasilescu. Για τον 1ο γύρο κέρδισαν την Τρίτη τις Αργεντινές Julieta Lara Estable και Julia Riera με 6-4, 6-3 και αύριο θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά τις κορυφαίες του ταμπλό, την Ταϊβανή En-Shuo Liang και την Ουκρανή Valeriya Strakhova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots