Με ανατροπή στην πρεμιέρα η Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ © Jasmin Open
tennisnews team Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 17:42

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις της στα δυνατότερα τουρνουά της ITF και αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο 60άρι του Αμβούργου, όπου χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ και break πίσω πίσω για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Veronika Erjavec.

Η Παπαμιχαήλ είχε μια δύσκολη μάχη στην πρεμιέρα της στο ITF Future Hamburg των 60.000 δολαρίων, αλλά μετά από 2,5 ώρες έφτασε στη νίκη με ανατροπή, με 3-6, 6-2, 6-3, επί της Σλοβένας Erjavec, No.390 στον κόσμο.

Παρότι προηγήθηκε με 3-1 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Παπαμιχαήλ είχε ένα κακό διάστημα στη συνέχεια και η Erjavec κέρδισε 7 games στη σειρά, για να προηγηθεί με 6-3, 2-0!

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που προέρχεται από δυο πολύ καλές εβδομάδες στο Monastir της Τυνησίας και βρίσκεται ψηλότερα από ποτέ, στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το σοκ και να ισοφαρίσει σε 2-2. Στη συνέχεια έκανε ένα πολύ σημαντικό break ψυχολογίας, σε ένα game στο οποίο έσβησε 4 game points της Σλοβένας, για να περάσει μπροστά με 4-2. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή, αφού στο 2ο σετ δεν βρήκε άλλη αντίσταση η Δέσποινα, που έκανε και 3ο break στη σειρά και το κέρδισε με 6-2.

Η δουλειά της ωστόσο δεν είχε τελειώσει εκεί, με την Erjavec να κάνει πρώτη break και στο 3ο σετ. Χρειάστηκε μια νέα ανατροπή η Δέσποινα, που τα κατάφερε ξανά, επιστρέφοντας από το 1-3 για να κερδίσει 5 games στη σειρά και να φτάνει στην τελική ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Η 2η Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη, Νο.4 στο ταμπλό και Νο.143 στον κόσμο, θα παίξει στον 2ο γύρο της indoor διοργάνωσης του Αμβούργου με την προερχόμενη από τα προκριματικά, Julia Middendorf, που είναι 19 ετών και βρίσκεται στο Νο.404 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots