Έσωσε m.p. και μπήκε 8άδα η Παπαμιχαήλ

 
Έσωσε m.p. και μπήκε 8άδα η Παπαμιχαήλ
tn team Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 - 8:57

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έσβησε ένα match point και πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στη Jana Kolodynska, για να προκριθεί στις "8" καλύτερες του τουρνουά των 40.000 δολαρίων της Πόλης του Μεξικού.

Η Παπαμιχαήλ επικράτησε της Ρωσίδας τενίστριας με 2-6, 6-3, 7-6 (6) μετά από μια μάχη 2 ωρών και 40 λεπτών, για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του CMDX Open στην Πόλη του Μεξικού.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια όχι μόνο επέστρεψε από σετ πίσω, αλλά ανέτρεψε και το 5-6, 0-15 στο αποφασιστικό σετ, όπου πρώτα είχε προηγηθεί με 5-3, όμως βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση.

Στο 12ο game συγκεκριμένα, όταν σέρβιρε για την παραμονή της στο τουρνουά, έχασε αρχικά τον πρώτο πόντο και αργότερα βρέθηκε 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό, στο 5-6, 30-30.

Κράτησε τελικά το σερβίς της και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου αντιμετώπισε και match point, στο 5-6. Για ακόμα μια φορά έμεινε "ζωντανή", κερδίζοντας τους 3 επόμενους πόντους, για να κατακτήσει το tie-break με 8-6 και να βάλει τέλος στο ματς.

Μ' αυτό τον επεισοδιακό τρόπο, η Δέσποινα ζευγάρωσε τις νίκες της στην Πόλη του Μεξικού, όπου μια μέρα πριν είχε κερδίσει άλλη μια μάχη στα 3 σετ, με τη Γιαπωνέζα Mao Mushika, με 6-2, 4-6, 6-2.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.151 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Αμερικανίδα Emina Bektas, No.337 στον κόσμο, που στον 1ο γύρο είχε βγάλει εκτός τη Νο.6 του ταμπλό, Darja Semenistaja (No.256 WTA).

Στο διπλό η Παπαμιχαήλ δεν θα συνεχίσει, καθώς μαζί με την Ιταλίδα συμπαίκτριά της, Maria Vittoria Viviani, ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από τις Γιαπωνέζες Rina και Yukina Saigo, με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots