Μεγάλη νίκη για την Παύλου στην Αττάλεια

 
Μεγάλη νίκη για την Παύλου στην Αττάλεια
tn team Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 14:38

Η Δήμητρα Παύλου ξεκίνησε την πορεία της για το τουρνουά αυτής της εβδομάδας της Αττάλειας με μια μεγάλη νίκη εις βάρος στην Cagla Buyukakcay, άλλοτε και Νο.60 στον κόσμο.

Η Παύλου επιβλήθηκε της Buyukakcay με 6-3, 7-6 (2), για να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο το εισιτήριο για τη φάση των "16" της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της Αττάλειας (W35 ITF).

Η 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.416 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε από το 2-2, 15-40 στο 1ο σετ, έσβησε διπλό break point και εν συνεχεία έφτασε εκείνη στο break, για να προηγηθεί με 4-2.

H Buyukakcay απάντησε και μείωσε σε 4-3, αλλά η Παύλου έκανε νέο break, σε ένα game που έσβησε 2 game points, για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 5-3 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-3.

Στο 2ο σετ η Παύλου έκανε μια τεράστια ανατροπή, καθώς η 34χρονη Τουρκάλα, Νο.419 στον κόσμο και παλιότερα Νο.60, προηγήθηκε με 5-1. Δεν παράτησε το σετ η Ελληνίδα παίκτρια, η οποία κέρδισε τα 5 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 6-5, για να ολοκληρώσει τελικά τον θρίαμβό της στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2.

Στον 2ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά της Αττάλειας, η Παύλου θα αντιμετωπίσει είτε την Αυστραλή Seone Mendez, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.281 στον κόσμο.

Η Παύλου έπαιξε και στο διπλό σήμερα, όπου μαζί με τη Μάρθα Ματούλα κέρδισαν τις Ιταλίδες Alessandra Mazzola και Costanza Traversi με 6-2, 6-3. Πέρασαν στα προημιτελικά και εκεί θα αναμετρηθούν με τις Ρωσίδες Ekaterina Ovcharenko και Alexandra Shubladze. 

Η Ματούλα θα κάνει αύριο την πρεμιέρα της στο μονό, απέναντι στη 18χρονη Σλοβάκα Nina Vargova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots