Μη κυρίαρχο χέρι, είναι χρήσιμο;

 
Που χρειάζεται το μη κυρίαρχο χέρι
Που χρειάζεται το μη κυρίαρχο χέρι
tennisnews team Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 - 15:55

 Για όλους τους δεξιόχειρες το κυρίαρχο χέρι στο τένις είναι το δεξί, όπου με αυτό χτυπάμε forehand, σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για το μη κυρίαρχο χέρι που είναι το αριστερό και μας βοηθάει να χτυπήσουμε backhand με δύο χέρια.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τρία λάθη και τις διορθώσεις που μπορούμε να κάνουμε χρησιμοποιώντας σωστά το αριστερό μας χέρι.

Θέση ετοιμότητας

Όταν βρίσκομαι στη θέση ετοιμότητας όλο το βάρος της ρακέτας πρέπει να πέφτει πάνω στο αριστερό χέρι όπου κρατάει το λαιμό της ρακέτας. Το δεξί χέρι πρέπει να είναι προετοιμασμένο για forehand και να κρατάει απαλά την ρακέτα, όχι σφιχτά.

Ο ρόλος του αριστερού χεριού όταν βρίσκομαι σε θέση ετοιμότητας είναι να με βοηθάει να βρίσκω τη σωστή λαβή για το κάθε χτύπημα. Οπότε το μη κυρίαρχο χέρι είναι αρμόδιο για την αλλαγή της λαβής μου.

 

Άνοιγμα στο forehand και απόσταση

Το αριστερό χέρι μας βοηθάει να γυρίσουμε τον κορμό μας για να προετοιμαστούμε για forehand, όπως κατευθυνόμαστε προς την μπάλα και αρχίζει να γίνεται το backswing αφήνουμε το αριστερό μας χέρι ελαφρώς λυγισμένo στο πλάι ώστε να μας διευκολύνει να βρούμε καλύτερη απόσταση με την μπάλα και να έχουμε την δυνατότητα να χτυπήσουμε ένα πιο δυνατό forehand αλλά ταυτόχρονα με έλεγχο.

Άνοιγμα για backhand με ένα χέρι

Από την θέση ετοιμότητας το αριστερό χέρι μας βοηθάει να βρούμε την λαβή για το backhand και αμέσως μετά το αριστερό χέρι τραβάει την ρακέτα προς τα πίσω για να στρίψουμε τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μία πιο γρήγορη προετοιμασία για να χτυπήσουμε ένα σωστό backhand.

Οπότε, πρέπει να δίνουμε βαρύτητα στο κυρίαρχο αλλά και στο μη κυρίαρχο χέρι στο τένις για να μπορούμε να έχουμε αποτελεσματικότερα χτυπήματα.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.