The Revenant – η επιστροφή του Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tennisnews team Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 - 18:51

Η διαφορά ώρας, το γεγονός ότι δεν "έτυχε" να είμαι ούτε στην λίστα Lagarde, ούτε στα Panama Papers και κατ' επέκταση δουλεύω για το μεροκάματο, με εμπόδισαν αρκετά στο να βλέπω live πολλούς αγώνες. Τα έβγαλα πέρα με τα highlights, τα δημοσιογραφικά άρθρα και ό,τι άλλο κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά ομολογώ ότι στο τενιστικό κομμάτι οι Ολυμπιακοί του Ρίο είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις αντισφαίρισης που είδα ποτέ.

Από τη φίλη και αναγνώστρια του tennisnews.gr, Elena Denisa Dicu

Ο προώρος αποκλεισμός του Djokovic και της Williams μας έβγαλαν εκτός κανόνα και μας άφησαν να κάνουμε μία Ολυμπιακή βόλτα με απρόοπτα και ενδιαφέροντα. Αν θα έλεγε κανείς ότι ο Rafael Nadal θα κρεμάσει στο λαιμό του χρυσό μετάλιο στο διπλό και θα αγωνιστεί για άλλο μετάλλιο στο μονό, στην καλύτερη περίπτωση θα τον έλεγαν όλοι ΑΣΧΕΤΟ.

O Rafael Nadal τα είδε όμως αλλιώς. Μετά από τραυματισμό, απόσυρση από το Wimbledon και Davis Cup και 2,5 μήνες χωρίς προπόνηση, ο σημαιοφόρος της Ισπανίας, πήγε στην Βραζιλία να μας δείξει αν όχι το καλύτερο του τένις, σίγουρα το καλύτερο του εαυτό. Είδαμε στιγμές στις οποίες απλώς έλαμπε, αλλά και στιγμές στις οποίες έσπρωξε τον εαυτό του ένα βήμα πιο μπροστά χωρίς την τρομερή του ταχύτητα, αλλά με δύναμη ψυχής και αποφασιστικότητα.

Αν και μέχρι τον Βραζιλιάνο προχώρησε κλείνοντας τους αγώνες στα δύο σετ, το κοινό και ο Belluci στάθηκαν σοβαρότατο εμπόδιο. Αν κρίνουμε από τα βολέ που κατάφερε, μπορούμε να μαντέψουμε ότι το πραγματικό όνομα του Βραζιλιάνου είναι Belluci – πιάνω – πουλιά – στον αέρα.

Στο τέλος, όμως, νικητής ήταν ένας (και μοναδικός – Nadal) και το παθιασμένο κοινό δεν δίστασε να του δώσει τα χειροκροτήματα που αξίζει. Η συνέχεια είχε τον τελικό στο διπλό που έφερε το χρυσό στην Ισπανική ομάδα σε τρία σετ. Οι Ρουμάνοι Florin Mergea και Horia Tecau, κατάφεραν να κάνουν μια καλή προσπάθεια, δηλαδή το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όταν απέναντι σου βρίσκονται ο Marc Lopez και ο Rafael Nadal.

Στην δέυτερη συνέχεια, o Nadal σήμερα το βράδυ σκοπέυει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε ο Djokovic: να ξεπεράσει τον Del Potro. Ο Αργεντινός που ήταν κάποτε τέταρτος στον κόσμο παίζει ημιτελικά από την θέση του 141ου παίκτη στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο γυναικείο τελικό, συναντιούνται η δεύτερη παίκτρια της WTA, Angelique Kerber και η Monica Puig, 34 WTA.

Ο Nadal δείχνει απίστευτη επιστροφή, Ο Del Potro – στα ημιτελικά και η Puig, η οποία έχει την ευκαιρία να φέρει το πρώτο χρυσό στην ιστορία της χώρας της: σοβαρά τώρα, ποίος είπε ότι στους Ολυμπιακούς σημαντικό είναι να λάβεις μέρος; Σίγουρα, αυτό δεν ισχύει και για κανέναν από αυτούς που ανέφερα προηγουμένως.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots