Επισκέφτηκε το Λεσότο ο Federer: "Ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά"

 
Επισκέφτηκε το Λεσότο ο Federer: "Ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά"
© Roger Federer Foundation
tn team Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 - 14:20

Ο Roger Federer έχει αυξήσει τις δραστηριότητες που αφιερώνει για το φιλανθρωπικό του ίδρυμα μετά και το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας και αυτή τη φορά επισκέφτηκε το Λεσότο, μια από τις 5 χώρες της Αφρικής στις οποίες έχει δράση.

Ως πρόεδρος και ιδρυτής του ιδρύματος Roger Federer Foundation, ο κάτοχος 20 Grand Slams τίτλων επισκέφτηκε αυτή την εβδομάδα το Λεσότο, ώστε να δει και από κοντά τον αντίκτυπο των έργων που έχουν σχεδιαστεί από το ίδρυμα στην περιοχή, για να βοηθήσουν τα πιο ευάλωτα παιδιά της χώρας για να έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση.

O Federer συναντήθηκε και συνομίλησε με πολύ σημαντικά στελέχη της χώρας, όπως ο Βασιλιάς Letsie III, η Βασίλισσα Masenate Mohato Seeiso, ο Υπουργός Παιδείας Ntoi Rapapa, καθώς και άλλους εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Επισκέφτηκε ακόμα τα δημοτικά σχολεία που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ιδρύματός του "Πρωτοβουλία Σχολικής Ετοιμότητας", όπου είχε τη δυνατότητα να συναντήσει τα ίδια τα παιδιά που επωφελούνται από το πρόγραμμα και φυσικά τους γονείς τους.

"Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το Λεσότο. Είναι μεγάλη τιμή και μια στιγμή ακραίου ενθουσιασμού για μένα και την οικογένειά μου, που βρισκόμαστε εδώ", είπε ο Federer απευθυνόμενος σε ένα κοινό, ανάμεσα στο οποίο υπήρχε και ο Πρωθυπουργός του Λεσότο, Sam Matekane.

"Ανυπομονούσα γι' αυτό το ταξίδι και ήθελα να δω την Πρωτοβουλία Σχολικής Ετοιμότητας που εφαρμόζει το ίδρυμά μου από το 2020, σε συνεργασία με εσάς. Τα θετικά αποτελέσματα από τις κοινές μας παρεμβάσεις και η εξαιρετική συνεργασία που είχε η ομάδα μου με την κυβέρνησή σας και άλλους εταίρους, ενθάρρυναν αυτή την απόφαση να έρθουμε στο Λεσότο."

Το Roger Federer Foundation ξεκίνησε τη δράση του στο Λεσότο το 2020, με στόχο να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα παιδιά από 800 νηπιαγωγεία, έως το 2025. Πρόκειται για μια επένδυση 3 εκατομμυρίων δολαρίων, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την παροχή ενός τάμπλετ στους εκπαιδευτικούς, μαζί με άλλους ψηφιακούς πόρους και εφαρμογές android.

"Όλα τα παιδιά στο Λεσότο αξίζουν πρόσβαση σε δίκαιη ποιοτική προσχολική εκπαίδευση στα δημόσια δημοτικά σχολεία, ωστόσο η πλειονότητά της εξακολουθεί να παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα τα παιδιά από οικονομικά περιθωριοποιημένες οικογένειες να μένουν εκτός σχολείου. Το έργο μας είναι να παρέχουμε σε όσες περισσότερες γενιές παιδιών μια ποιοτική προσχολική εκπαίδευση", συμπλήρωσε ο 41χρονος Ελβετός.

Εκτός από το Λεσότο, το ίδρυμα του Federer έχει αντίστοιχη δράση σε 5 ακόμα χώρες στη νότια Αφρική: το Μαλάουι, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική, τη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε. Παράλληλα, υποστηρίζει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελβετία. Το έργο του ιδρύματος, που δρα τα τελευταία 20 χρόνια, έχει ήδη επηρεάσει γύρω στα 2,5 εκατομμύρια παιδιά σε Αφρική και Ελβετία.

(Φωτογραφίες: Roger Federer Foundation)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots