ATP
'Αυτοκτόνησε' ο Zverev, 'επιβίωσε' ο Rafa! (vids)

 
'Αυτοκτόνησε' ο Zverev, 'επιβίωσε' ο Rafa! (vids)
'Αυτοκτόνησε' ο Zverev, 'επιβίωσε' ο Rafa! (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 - 16:13

O Alexander Zverev είχε match point για τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, έχασε όμως ένα φαινομενικά εύκολο βολέ και κράτησε "ζωντανό" τον Rafael Nadal με τα πολλά λάθη του. Ο Ισπανός επέστρεψε από το 2-5 στο 3ο σετ, το κέρδισε με 7-5 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells Masters!

Απίστευτη κι όμως αληθινή η χαμένη ευκαιρία του Zverev, για να κερδίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών στο Indian Wells. O 18χρονος Γερμανός, ο οποίος ούτως ή άλλως πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή πορεία στο Masters της Καλιφόρνια - αποκλείοντας τους Ivan Dodig, Grigor Dimitrov και Gilles Simon - "αυτοκτόνησε" στον αγώνα του 4ου γύρου με τον Rafael Nadal.

Αφού προηγήθηκε με 5-2 στο 3ο σετ και είχε match point στο δικό του σερβίς, στο 5-3, 40-30, ο Zverev πλησίασε το φιλέ και το μόνο που έπρεπε να κάνει είναι να τελειώσει τον πόντο. Το βολέ του όμως σταμάτησε στο φιλέ και από εκείνο το σημείο "βραχυκύκλωσε", έκανε πολλά λάθη και ουσιαστικά έβαλε μόνος του τον Nadal στο παιχνίδι.

Ο πολύ έμπειρος Ισπανός, κάτοχος 14 Grand Slam τίτλων, δε θα μπορούσε να χάσει αυτή την ευκαιρία. Κέρδισε τα 5 τελευταία games της αναμέτρησης, επιβλήθηκε του Zverev με 6-7 (8), 6-0, 7-5 και έμεινε "ζωντανός" στο κυνήγι του τίτλου του Indian Wells, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στην προημιτελική φάση.

Ο Nadal αντιμετώπισε προβλήματα από νωρίς, με τον Zverev να κάνει το πρώτο break στο παιχνίδι και να έχει την ευκαιρία να τελειώσει το σετ στο σερβίς του. Ο Ισπανός είχε διαφορετική άποψη και κατάφερε να πάρει πίσω το break στο 10ο game, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές τους για αυτό το πρώτο σετ στο tie-break, όπου ο Nadal έχασε set point στο σερβίς του και στο πιο κρίσιμο σημείο ο Zverev έκανε διαδοχικά mini-break, για να το κερδίσει με 10-8. Το συναρπαστικό πρώτο σετ είχε διάρκεια 69 λεπτά.

Η απάντηση του Nadal σε αυτό το χαμένο σετ ήταν ένα άψογο 2ο σετ, στο οποίο ήταν αλάνθαστος και έκανε τρία διαδοχικά break, για να το κατακτήσει με 6-0. Ήταν το δεύτερο bagel του Ισπανού στη φετινή σεζόν και δεύτερο μέσα σε 2 μέρες, αφού χθες είχε κάνει bagel στο 1ο σετ της αναμέτρησής του με τον Fernando Verdasco.

Το 3ο σετ ωστόσο ήταν μια διαφορετική ιστορία, με τον Zverev να δείχνει τις άγριες διαθέσεις του από νωρίς και να κάνει ένα break για να πάρει προβάδισμα από το 2ο game, με 2-0. Ο Nadal μείωσε σε 2-1, κάνοντας το break back, ωστόσο ο Γερμανός ανέκτησε το προβάδισμά του με break και αυτή τη φορά "ξέφυγε" με 4-1.

Ο 18χρονος είχε μάλιστα την ευκαιρία να "φύγει" με διπλό break, αλλά ο Rafa έμεινε "όρθιος" στο court, σώζοντας ένα break point για αποφύγει το 1-5. Ο Ισπανός μείωσε σε 2-4 και αργότερα είχε εκείνος ένα break point, με την αντίδραση του Zverev να είναι εντυπωσιακή, αφού ο 18χρονος πήρε τους 3 επόμενους πόντους και κράτησε το σερβίς του για το 5-2.

Τα προβλήματα ήρθαν αργότερα για τον Γερμανό, που έφτασε μέχρι και το match point στο επόμενο service game του, αλλά δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει. Δούλεψε για τον πόντο, έφτασε πολύ κοντά στο να τον κερδίσει, όταν όμως έπρεπε να τον τελειώσει με βολέ, απέτυχε και έκανε το πιο οδυνηρό αβίαστο λάθος του στο τουρνουά.

Το βολέ του σταμάτησε στο φιλέ και ο Nadal παρέμεινε "ζωντανός" ισοφαρίζοντας σε 40-40 στο 9ο game. Ακολούθησαν δύο ακόμα λάθη από τον Zverev, που έβαλε για τα καλά τον Ισπανό στο παιχνίδι, αφού έκανε το break back και μείωσε σε 5-4.

Στη συνέχεια ο Nadal σέρβιρε επιτυχημένα για το 5-5 και έφτασε σε δεύτερο συνεχόμενο break, αφού εκμεταλλεύτηκε κάποια ακόμα εύκολα λάθη του Γερμανού, όπως τα δύο double faults. Χωρίς πρόβλημα, ο 9 φορές πρωταθλητής του Roland Garros εξασφάλισε τη νίκη του στο σερβίς του, έπειτα από 2 ώρες και 34 λεπτά στον αγώνα.

Γνώριζε καλά πως ο παράγοντας τύχη ήταν πολύ σημαντικός για να πάρει αυτή τη νίκη, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Nadal να πανηγυρίσει πολύ έντονα την πρόκριση αυτή, δείχνοντας πόσο πολύ την ήθελε. Αργότερα ο Ισπανός πλησίασε το φιλέ για να συγχαρεί τον Zverev, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις μετά από το παιχνίδι, δε δίστασε να πει πως ήταν αρκετά τυχερός σήμερα.

Ο Nadal προκρίθηκε για 10η φορά στα προημιτελικά του Indian Wells Masters και 2η συνεχόμενη, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στην έρημο της Καλιφόρνια στο 47-8 νίκες. Θα περιμένει την αναμέτρηση του John Isner με τον Kei Nishikori, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots