ATP
Σπουδαίος Στέφανος στη Ντόχα!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 - 22:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια πολύ σπουδαία εμφάνιση στη Ντόχα και επιβλήθηκε του Richard Gasquet με 2-0 σετ, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Qatar Open! Θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος προημιτελικός σε ΑΤΡ τουρνουά για τον Στέφανο, που αναμένεται να μπει στο Top 80 της παγκόσμιας κατάταξης!

Άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ντόχα του Κατάρ. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 91 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του πολύ έμπειρου Richard Gasquet με 6-3, 6-4, σε έναν αγώνα που κυριάρχησε κατά κράτος, με τα πολύ επιθετικά χτυπήματά του.

Μόλις 71 λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος για να αποκλείσει από το Qatar Open τον Gasquet, άλλοτε Top 10 παίκτη και σήμερα Νο. 31 στην παγκόσμια κατάταξη, στη δεύτερη μεγαλύτερη (βάσει ranking) νίκη της καριέρας του!

Θα είναι ο δεύτερος προημιτελικός του στο ATP Tour και μάλιστα ο δεύτερος συνεχόμενος, αφού στο προηγούμενο τουρνουά της ΑΤΡ που είχε λάβει μέρος, το European Open στην Αμβέρσα, ήταν ημιφιναλίστ. Όλα αυτά, ενώ ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα προκριματικά, στο 6ο συνεχόμενο τουρνουά που είναι ως qualifier στο κυρίως ταμπλό!

Την Πέμπτη, θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem, Νο. 1 στο ταμπλό και Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη, σε μια τεράστια πρόκληση. Θα αναζητήσει τη δεύτερη Top 10 νίκη του, καθώς είχε κερδίσει έναν παίκτη δεκάδας στην Αμβέρσα, τον David Goffin.

O Στέφανος είχε έναν φανταστικό αγώνα στον οποίο δεν απειλήθηκε με break point, είχε 31/36 κερδισμένους πόντους στα πρώτα του σερβίς και "έσπασε" 2 φορές τον Gasquet, από μια σε κάθε σετ.

Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του στον Gasquet και έφτασε πρώτος σε break point στο 2ο game, αλλά ο Γάλλος το έσβησε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το break ήρθε για τον 19χρονο πρωταθλητή μας στο 6ο game, στο οποίο επέστρεψε από το 30-0, έσβησε κι ένα game point και τελικά έκανε το μεγάλο break για να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 4-2.

Στο 7ο game επέστρεψε από το 15-30 και με 3 διαδοχικούς πόντους έφτασε στο 5-2, ενώ στο 9ο game έκανε ένα love service game και έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο το 1ο σετ.

Και στο 2ο σετ ο Έλληνας παίκτης ήταν ανώτερος και στο 7ο game το επιβεβαίωσε με ένα ακόμη break, χάρη στο οποίο απέκτησε προβάδισμα με 4-3. Μονάχα στο 10ο game, στο οποίο σέρβιρε για τη μεγάλη πρόκριση, ένιωσε μια απειλή ο Στέφανος, ο οποίος όμως πήρε 4 πόντους στη σειρά και μετέτρεψε το 0-30 σε game, για να πάρει τη νίκη, δείχνοντας και μεγάλη ψυχραιμία στο πολύ κρίσιμο αυτό σημείο.

Tην Πέμπτη, στις 18:30 περίπου ώρα Ελλάδας, ο Στέφανος θα διεκδικήσει την 2η πρόκρισή του σε ημιτελικό ATP διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον Dominic Thiem, που μέχρι στιγμής δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά. Ο 24χρονος Αυστριακός, Νο. 1 στο ταμπλό, κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Aljaz Bedene, με 7-5, 6-4.

Να σημειωθεί πως ό,τι κι αν συμβεί στο επόμενο παιχνίδι του, ο Στέφανος έχει εξασφαλίσει ήδη την είσοδό του στο Top 80 της παγκόσμιας κατάταξης, που σημαίνει πως θα βελτιώσει ξανά το career high του. Αυτή τη στιγμή είναι στο Νο. 91 του κόσμου και αναμένεται να σκαρφαλώσει στο Νο. 80.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots