ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι δυνατότερος τώρα"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι δυνατότερος τώρα"
Τσιτσιπάς: "Είμαι δυνατότερος τώρα"
tennisnews team Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 - 3:42

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την πολύ μεγάλη βελτίωση που είχε τον τελευταίο χρόνο, καθώς και για τον αγώνα του με τον Gael Monfils, που μπορεί να τον δυσκόλεψε εξαιτίας του περίεργου ρυθμού του Γάλλου, αλλά στο τέλος έδειξε χαρακτήρα και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Shanghai Masters.

"Ήταν περίεργος αγώνας, έγιναν πολλά break στα σερβίς και υπήρχαν πολλά μεγάλα ράλι. Ο Gael έχει έναν ρυθμό που δεν νιώθεις καθόλου άνετα όταν βρίσκεσαι στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Κάποιες φορές η μπάλα έρχεται πιο αργά, κάποιες έρχεται γρηγορότερα. Οπότε σε μπερδεύει, δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που να παίζουν έτσι", ανέφερε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον Monfils στην πρώτη τους συνάντηση με 7-6 (4), 4-6, 6-4.

"Ήταν πολύ, πολύ δύσκολο, επειδή σέρβιρε πολύ καλά. Το σερβίς μου ήταν καλό. Κατάφερα να ανοίξω καλά το γήπεδο με το σερβίς μου, να κάνω τα forehand και να προσπαθήσω να ανεβώ στο φιλέ. Ήμουν υπομονετικός. Δέχτηκα break όταν σέρβιρα για το ματς στο 3ο σετ, όμως έμεινα ψύχραιμος και συγκεντρωμένος, και μετά έκανα break στο επόμενο game, που δείχνει μεγάλη δυναμική από την πλευρά μου. Δείχνει καλό χαρακτήρα."

Ο Στέφανος μίλησε και για την πολύ μεγάλη βελτίωση που είχε στους τελευταίους 12 μήνες, αφού θυμίζουμε πως πέρσι τέτοια εποχή είχε πετύχει την πρώτη του ΑΤΡ νίκη στη Σαγκάη, ενώ τώρα μετράει ήδη 34 νίκες στη σεζόν και βρίσκεται στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Έχω βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρσι, σωματικά και πνευματικά. Το παιχνίδι μου έχει αλλάξει. Είμαι πιο επιθετικός τώρα. Είμαι δυνατότερος. Νιώθω δυνατότερος. Το σώμα μου έχει αλλάξει την τελευταία χρονιά. Τώρα έπαιξα περισσότερους αγώνες ATP, πέτυχε πολλές νίκες και είχα αυτοπεποίθηση. Πιστεύω λίγο περισσότερο στον εαυτό μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots