ATP
Εκτός Παρισιού ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Εκτός Παρισιού ο Τσιτσιπάς (vid)
Εκτός Παρισιού ο Τσιτσιπάς (vid)
tennisnews team Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 - 17:00

Πρόωρα αποχαιρέτησε το Rolex Paris Masters o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Damir Dzumhur με 2-0 σετ, σε ένα παιχνίδι που δεν πήγε καλά για τον Έλληνα αθλητή.

Οι καλές εμφανίσεις σε Στοκχόλμη και Βασιλεία δεν συνεχίστηκαν στο Παρίσι για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα και ηττήθηκε από τον Damir Dzumhur με 6-3, 6-3, για τον 2ο γύρο του Rolex Paris Masters. 

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε μόνο 4 πόντους στα σερβίς του Dzumhur στο 1ο σετ και ο Βόσνιος κέρδισε τα 8 από τα 11 πρώτα games του παιχνιδιού και βρέθηκε μπροστά με 6-3, 2-0.

Ο πρωταθλητής μας έδειξε σημάδια ζωής, κάνοντας το πρώτο του break για να μειώσει σε 2-1. Απέτυχε όμως να κρατήσει το σερβίς του και στις δυο επόμενες απόπειρές του, με αποτέλεσμα ο Dzumhur να αποκτήσει το προβάδισμα με double break στο 5-1 και να "αγκαλιάσει" την πρόκριση.

Τα τελευταία λεπτά, ήταν στην ουσία τα καλύτερα του Στέφανου, που έδειξε μια μαχητικότητα και πάλεψε για την ανατροπή. Αν και εμφανέστατα απογοητευμένος αξιοποίησε μερικά λάθη του αντιπάλου του και πήρε πίσω το ένα break κάνοντας το 5-2, αφού έσβησε κι ένα match point.

Στη συνέχεια κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς του στο σετ και μάλιστα με ένα love service game, μειώνοντας σε 5-3. Στο 9ο game επέστρεψε από το 30-0, έσβησε άλλα 2 match points, αλλά δεν έβαλε σε μεγαλύτερες περιπέτειες τον Dzumhur, που στο 4ο match point του συνολικά έκανε καλό σερβίς και ανέβηκε επιτυχημένα στο φιλέ, για να τελειώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 11 λεπτά.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Dzumhur, σε 3 αναμετρήσεις με τον Τσιτσιπά. Στον 3ο γύρο ο Βόσνιος θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Novak Djokovic, που αργότερα θα προσπαθήσει να πετύχει την 19η διαδοχική νίκη του, έχοντας απέναντί του τον Joao Sousa. 

O Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία να γεμίσει τις μπαταρίες του τις επόμενες μέρες, για το τελευταίο του ραντεβού στο 2018, το Next Gen ATP Finals, που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots