ATP
"Most Improved Player" από την ATP o Τσιτσιπάς!

 
"Most Improved Player" από την ATP o Τσιτσιπάς!
"Most Improved Player" από την ATP o Τσιτσιπάς!
tennisnews team Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018 - 12:31

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο του βραβείο ATP, καθώς αναδείχθηκε ως ο "πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς" στο κορυφαίου tour του πλανήτη!

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα βραβεία της ΑΤΡ για το 2018 και ανάμεσα στους νικητές ήταν και ένας Έλληνας! Ο λόγος βεβαίως για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που συνεχίζει να αλλάζει τα δεδομένα και να κάνει όλο και πιο σημαντική τη θέση της χώρας μας στον χάρτη του παγκοσμίου τένις. 

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, έφτασε μέχρι το Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη χρονιά και θα τερματίσει στο Νο. 16, ενώ είχε ξεκινήσει από το Νο. 91! Έγινε ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε τίτλο ΑΤΡ, όταν αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Επίσης, συμμετείχε σε άλλους δυο τελικούς, μεγάλων διοργανώσεων, στο 500άρι της Βαρκελώνης και στο Masters του Καναδά, όπου ηττήθηκε από τον Rafael Nadal.

Στο Τορόντο και το Rogers Cup είχε φτάσει και σε ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεότερος τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ που κέρδισε 4 τενίστες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης στο ίδιο τουρνουά, αποκλείοντας τους Kevin Anderson, Dominic Thiem, Alexander Zverev και Novak Djokovic!

Ο νικητής του βραβείου "Most Improved Player of the Year", εκλέγεται από τους ίδιους τους παίκτες της ΑΤΡ, που ψήφισαν τον Τσιτσιπά, ανάμεσα στους Kyle Edmund, Marco Cecchinato και Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots