ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι χαρούμενος για εκείνον" (audio)

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι χαρούμενος για εκείνον" (audio)
Τσιτσιπάς: "Είμαι χαρούμενος για εκείνον" (audio)
tennisnews team Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 - 22:03

Η συνέντευξη Τύπου του Στέφανου Τσιτσιπά μετά τον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδανικό για τον Στέφανο, που ήθελε πολύ να κερδίσει σήμερα τον πρώτο του τίτλο σε 500άρι, αλλά σίγουρα δεν είναι και τόσο κακή μια μέρα στην οποία είσαι παρών στην απονομή του 100ού τροπαίου του ινδάλματός σου.

"Ήθελα πολύ να κερδίσω τον πρώτο μου ATP 500 τίτλο. Προσπαθώ σκληρά εδώ και καιρό, γι' αυτό είμαι λίγο στενοχωρήμενος που δεν τα κατάφερα. Είμαι όμως και χαρούμενος για εκείνον. Δεν ήθελα να του το κάνω εύκολο, απλά είμαι χαρούμενος που κατάφερε όσα κατάφερε."

Όσον αφορά τον αγώνα, στον οποίο ο Στέφανος ηττήθηκε με 6-4, 6-4 από τον Roger Federer, o Έλληνας τενίστας εξήγησε πως το παιχνίδι του Ελβετού ήταν απλά πολύ καλό σήμερα και του έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στα πιο κρίσιμα σημεία.

"Ήταν πολύ επιθετικός, δε μου έδωσε χρόνο σήμερα. Περίμενα να είναι επιθετικός, αλλά έδειχνε να έχει τον έλεγχο σε ό,τι έκανε, χτυπούσε τη μπάλα πολύ νωρίς στα ράλι και δε μου έδινε χρόνο να προετοιμαστώ. Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ γρήγορο ρυθμό και ένιωθα πως τα έλεγχε όλα."

Ένα απ' τα πράγματα που έπρεπε να διαχειριστεί αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος ήταν και οι διαφορετικές συνθήκες των ανοιχτών γηπέδων, αφού πριν πάει στο Ντουμπάι είχε λάβει μέρος σε τρια διαδοχικά τουρνουά indoor, στη Σόφια, στο Ρότερνταμ και στη Μασσαλία.

"Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να φτάσω στον τελικό, γιατί οι συνθήκες ήταν αρκετά δυσκολότερες από τη Μασσαλία, με την επιστροφή στα outdoor, ενώ είχα συνηθίσει τις συνθήκες στα indoor. Είχα βαθμούς να υπερασπιστώ εδώ από πέρσι οπότε είμαι ευγνώμων που κατάφερα να κερδίσω περισσότερους βαθμούς και μπήκα στο Top 10 για πρώτη φορά."

To Top 10 δεν ήρθε εν μια νυκτί για τον Στέφανο. Προηγήθηκαν πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς μέχρι να εισχωρήσει στον κόσμο της ΑΤΡ, όπου και πάλι έπρεπε να δουλέψει σκληρά, αφού οι wild cards που πήρε ήταν ελάχιστες. Παρόλα αυτά ήταν πάντα στους στόχους του, μπαίνοντας στο Top 100 λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2017 και στο Top 50 από τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς. Τον φετινό του στόχο, που ήταν το Top 10, τον έπιασε από τις αρχές του Μαρτίου.

"Είναι μια διαδικασία που γίνεται βήμα με το βήμα. Πρώτα μπήκα στο Top 100, μετά στο Top 50. Το πιο δύσκολο επίτευγμα ήταν να μπω στο Top 100, επειδή δυσκολεύτηκα να το κάνω και πήρε αρκετό καιρό. Ένιωθα όμως συνεχώς ότι βελτιωνόμουν και με το που μπήκα στο Top 100 πίστεψα πως μπορώ να καταφέρω να βρεθώ στο Top 10. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν κέρδισα χθες τον Gael (Monfils), γιατί πέτυχα κάτι που ήθελα πολύ καιρό. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έρθει σύντομα γιατί όταν είσαι στο Νο. 11 στον κόσμο, ίσως στο Indian Wells ή στο Μαϊάμι κάποιοι άλλοι που είναι πίσω σου να παίξουν καλύτερα. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς και είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots