ATP
Τσιτσιπάς: "H κρίση στην Ελλάδα το έκανε πιο δύσκολο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "H κρίση στην Ελλάδα το έκανε πιο δύσκολο" (vid)
Τσιτσιπάς: "H κρίση στην Ελλάδα το έκανε πιο δύσκολο" (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 - 14:08

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ανάμεσα στους παίκτες που επισκέφτηκαν δημοτικό σχολείο στο Μαϊάμι, με αφορμή τη Miami Unites Day, απαντώντας σε ερωτήσεις των παιδιών και αναφέροντας μεταξύ άλλων την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που του έφερε πολλές δυσκολίες μέχρι να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

"H Ελλάδα υπέφερε οικονομικά κατά την περίοδο που μεγάλωνα, οπότε δεν ήταν εύκολο να εκπληρώσω το όνειρό μου. Οι συνθήκες αυτές με κράτησαν πίσω, ήμουν όμως τυχερός γιατι είχα στην οικογένειά μου ανθρώπους που με βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα το όνειρό μου", ανέφερε ο Στέφανος.

"Επίσης δύσκολο ήταν το να μη βλέπω τόσο πολύ την οικογένειά μου, όταν ταξίδευα για να παίξω τένις. Ήμουν τυχερός που είχα δίπλα μου τον πατέρα μου, αλλά μου έλειπαν η μητέρα μου, τα αδέρφια μου και οι παππούδες μου."

Ο Στέφανος, μαζί με τους Νικ Κύργιο, Kei Nishikori, Marin Cilic, Diego Schwartzman και Petra Kvitova, απάντησαν κυρίως σε ερωτήσεις των παιδιών, έχοντας ως κοινό γνώμονα στη συζήτηση τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια των δικών τους παιδικών χρόνων.

"Όταν ήμουν 14 ετών, οι γονείς μου μου είπαν πως δεν μπορούσα να παίξω άλλο μπάσκετ, κάτι που μέχρι σήμερα μου ραγίζει την καρδιά. Ήταν μια από τις δυσκολότερες προκλήσεις για μένα, να παρατήσω το μπάσκετ και να αφοσιωθώ στο τένις. Αγαπώ το μπάσκετ", είπε ο Κύργιος.

Πολύ όμορφο ήταν και το μήνυμα του Cilic: "Όλοι μας μοιραζόμαστε μια παρόμοια ιστορία, για το πως ξεπεράσαμε κάποιες δυσκολίες και καταφέραμε να αξιοποιήσουμε όλη τη δυναμική μας. Εγώ έπρεπε να μετακομίσω με την οικογένειά μου σε μια μεγαλύτερη πόλη. Αυτό με έκανε δυνατότερο και πιο υπεύθυνο. Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά πάντα η οικογένειά μου ήταν δίπλα μου. Εξαιτίας αυτών των στιγμών, έγινα καλύτερος άνθρωπος και τώρα εκτιμώ περισσότερο αυτά που έχω στη ζωή. Πρέπει να πιστέυετε στον εαυτό σας και με σκληρή δουλειά μπορείτε να φτάσετε στους στόχους σας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots