ATP
Τσιτσιπάς: Μια νίκη για το Top 8!

 
Τσιτσιπάς: Μια νίκη για το Top 8!
Τσιτσιπάς: Μια νίκη για το Top 8!
tennisnews team Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 - 9:46

Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα στο Miami Masters, o Στέφανος Τσιτσιπάς θα "αγκαλιάσει" το Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, αν κερδίσει τον Leonardo Mayer τη Δευτέρα!

Ο Στέφανος πήγε στο Μαϊάμι από το Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης και χωρίς να έχει βαθμούς να υπερασπιστεί. Πιθανότατα θα βρεθεί μπροστά από τον John Isner (Νο .9), που πέρσι κατέκτησε τον τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Για την ακρίβεια, το μοναδικό σενάριο για να μείνει πίσω από τον Αμερικανό ο Τσιτσιπάς, θα είναι αν ο Isner κατακτήσει τον τίτλο για 2η διαδοχική χρονιά και ο Τσιτσιπάς χάσει πριν τα ημιτελικά. Αν ο Isner είναι φιναλίστ ή οτιδήποτε χειρότερο από πρωταθλητής, ο Τσιτσιπάς θα τον προσπεράσει χωρίς να χρειάζεται να κερδίσει άλλο παιχνίδι.

Αν ωστόσο το κάνει, θα προσπεράσει και τον Juan Martin Del Potro (Νο. 8), που έχασε 1.360 βαθμούς αυτό το μήνα, αφού δεν αγωνίστηκε ούτε στο Indian Wells, ούτε στο Μαϊάμι, όπου πέρσι ήταν πρωταθλητής και ημιφιναλίστ αντίστοιχα.

Αν ο Στέφανος κερδίσει τον αυριανό του αγώνα, θα εξασφαλίσει ταυτόχρονα και τη διατήρησή του πάνω από τον Daniil Medvedev (Νο. 15), ακόμα και αν ο Ρώσος κερδίσει τον τίτλο. Αυτό το έκανε ήδη με τους Marin Cilic (Νο. 11) και Karen Khachanov (Νο. 12), επειδή αμφότεροι έχασαν στον 2ο γύρο του Μαϊάμι, καθώς και με τους Borna Coric (No. 13) και Milos Raonic (No. 14), χάρη στη νίκη του επί του Mackenzie McDonald στον 2ο γύρο.

Συνοψίζοντας, αν ο Στέφανος κερδίσει τον Leonardo Mayer τη Δευτέρα (25/03) και ο Isner δεν κατακτήσει τον τίτλο, τότε ο 20χρονος Έλληνας θα βρεθεί στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, φέρνοντας ακόμα μια ιστορική διάκριση για το ελληνικό τένις.

Παράλληλα θα ισοφαρίσει και το ρεκόρ του Μάρκου Παγδατή, που έχει career high την 8η θέση, όπου έμεινε για 5 εβδομάδες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2006.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots