ATP
Zverev: "O Lendl μου μιλούσε για γκολφ στην προπόνηση"

 
Zverev: "O Lendl μου μιλούσε για γκολφ στην προπόνηση"
Zverev: "O Lendl μου μιλούσε για γκολφ στην προπόνηση"
tennisnews team Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 - 9:39

Σε μια χρονιά στην οποία αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα αγωνιστικά, ο Alexander Zverev πιστεύει πως σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει και ο Ivan Lendl, από τον οποίο απαίτησε περισσότερη αφοσίωση.

Ο Γερμανός δουλεύει με τον κάτοχο 8 Grand Slam τίτλων από τον περσινό Αύγουστο και μπορεί να κέρδισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του μαζί του, το ATP Finals στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, έχει όμως και αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Στο Wimbledon, ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Jiri Vesely.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή την παρουσία του στο European Open αυτής της εβδομάδας στο Αμβούργο, ο 22χρονος Γερμανός αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από τον Lendl να είναι πιο αφοσιωμένος στη συνεργασία τους.

"Κάποιες φορές πηγαίνουμε στο court για προπόνηση. Η προπόνηση είναι περίπου 2 ώρες και μπορεί για μισή ώρα να μου μιλάει για το παιχνίδι του στο γκολφ", είπε χαρακτηριστικά ο "Sascha".

"Έχουμε μιλήσει γι' αυτό και του ζήτησα να δείξει περισσότερη αφοσίωση στο τένις", πρόσθεσε ο 22χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εκτός από το θέμα του Lendl, ο Zverev έχει ανοίξει μια δικαστική διαμάχη και με τον Patricio Apey, τον πρώην μάνατζερ του, με τον οποίο σταμάτησε να συνεργάζεται στην προηγούμενη off-season. Οι δυο τους είχαν υπογράψει συμβόλαιο ως το 2023.

"Ελπίζω αυτό το θέμα να μην αποτελεί πρόβλημα για πολύ ακόμα. Θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες. Όλα θα καθαρίσουν και θα είμαι πλέον σε θέση να συγκεντρωθώ ολοκληρωτικά στο τένις ξανά."

Αυτή την εβδομάδα ο Zverev θα αγωνιστεί στο 500άρι του Αμβούργου, όπου θα είναι στο Νο. 2 του ταμπλό, με κορυφαίο τον Dominic Thiem. Στον 1ο γύρο θα δώσει ένα δύσκολο παιχνίδι, ενάντια στον πρόσφατο πρωταθλητή του Bastad, Nicolas Jarry, από τον οποίο είχε ηττηθεί τον περασμένο Απρίλιο στη Βαρκελώνη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots