ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι εμπνευσμένος"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι εμπνευσμένος"
Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι εμπνευσμένος"
tennisnews team Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 - 23:31

Ένας φανερά απογοητευμένος Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του από τον Andrey Rublev στο US Open, τόνισε πως δε νιώθει να έχει τα ίδια κίνητρα με παλιότερα. 

"Δε νιώθω εμπνευσμένος. Δε νιώθω πως κυνηγάω κάτι", είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Andrey Rublev στον 1ο γύρο του US Open. Ήταν η 2η συνεχόμενη ήττα του σε πρεμιέρα του σε Grand Slam διοργάνωση.

"Νιώθω πως κάνω την ίδια ρουτίνα στο γήπεδο, εκτελώ τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, τις στρατηγικές μου και όλα. Κια νιώθω πως το μυαλό μου δεν εμπνέεται πια."

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πιάσει πολύ γρήγορα τους στόχους του Top 10 και του Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, τώρα όμως έχει πέσει στο Νο. 8, καθώς δε διανύει και την καλύτερη περίοδο στη σεζόν.

"Θυμάμαι όταν πέτυχα το career high στο Νο. 5 του κόσμου, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που είδα το όνομά μου δίπλα στο 5. Μετά συνειδητοποίησα πως για να μείνω εκεί, θα πρέπει να είμαι πολύ συνεπής με τους ημιτελικούς, τους τελικούς, να κερδίζω τίτλους και δεν ξέρω γιατί αυτό μπήκε στο μυαλό μου και με επηρέασε.

Οι ήττες στον 1ο και στον 2ο γύρο είναι πια απαράδεκτες. Προφανώς θα χάσεις θέσεις, είμαι πιο επαγγελματίας τώρα και πρέπει να παίζω καλά σε αυτά τα τουρνουά."

Παρά το γεγονός πως αισθάνεται να μην έχει το ίδιο κίνητρο με παλιότερα, ο Στέφανος θέλει πολύ να επιστρέψει στην κορυφάια 5άδα του κόσμου, αφού όπως είπε ήταν υπέροχα όταν βρισκόταν εκεί.

"Δεν ξέρω σε ποια θέση θα είμαι τώρα. Έπεσα πολύ γρήγορα από το Νο. 5. Προφανώς θα ήθελα να βρεθώ ξανά εκεί, είναι υπέροχα να είσαι εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots