ATP
"Εκθρόνισε" τον Basilashvili ο Τσιτσιπάς στο Πεκίνο (vid)

 
"Εκθρόνισε" τον Basilashvili ο Τσιτσιπάς στο Πεκίνο (vid)
"Εκθρόνισε" τον Basilashvili ο Τσιτσιπάς στο Πεκίνο (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 - 13:49

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τη 2η διαδοχική νίκη του επιστρέφοντας από σετ πίσω και απέκλεισε από το China Open του Πεκίνου τον περσινό πρωταθλητή, Nikoloz Basilashvili.

Παρόλο που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι και έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη για break, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να κερδίσει τον υπερασπιστή του τίτλου στο China Open, Nikoloz Basilashvili, με 4-6, 6-3, 6-2.

O Basilashvili πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και το πιστοποίησε αυτό και με το break που έκανε νωρίς, για να προηγηθεί με 3-1. Ο Στέφανος είχε τις ευκαιρίες, αλλά ενώ έφτανε στην πηγή, δεν έπινε νερό. Έχασε 3 break point στο 2ο game (1-1), 2 στο 6ο game (2-4) και ακόμα μια στο 10ο game, όταν έχασε και το σετ με 4-6.

Είχε ακόμα 3 χαμένες ευκαιρίες για break στο 2ο game του 2ου σετ (1-1) και τελικά κατάφερε να κάνει το πρώτο του break στο ματς και να προηγηθεί με 3-1 στο 12ο break point του! Έστω και μ' αυτό τον τρόπο κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα, το οποίο ενίσχυσε και με ένα σβησμένο break point του Γεωργιανού στο επόμενο game, όταν σέρβιρε με επιτυχία ο πρωταθλητής μας για το 4-1. Άλλη ευκαιρία δεν υπήρξε για τον Basilashvili και ο Στεφ έκλεισε το σετ στα 9 game.

Στο αποφασιστικό σετ ο Τσιτσιπάς είχε το momentum στο μέρος του και γενικά έπαιζε πολύ καλύτερα από τον Basilashvili, που αύξησε κατακόρυφα των αριθμό των λαθών του. Προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 ο Στεφ, που έκανε κι άλλο break και τελικά κατέκτησε το σετ με 6-2, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση σε 2 ώρες και 8 λεπτά.

Μετά την επικράτησή του επί του Dusan Lajovic με 4-6, 6-3, 6-4, ήρθε άλλη μια ανατροπή από τον Στέφανο, που προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό στους 2 τελευταίους μήνες, μετά από το αρνητικό σερί που είχε σε 4 διαδοχικές διοργανώσεις. Ο τελευταίος του προημιτελικός ήταν στο Citi Open της Ουάσινγκτον, όπου ήταν και ημιφιναλίστ.

Θα προσπαθήσει να προκριθεί σε ακόμα έναν ημιτελικό αύριο (11:30, COSMOTE SPORT 7HD), όταν και θα αντιμετωπίσει τον "γίγαντα" John Isner, που νωρίτερα πέτυχε 21 άσους, στη νίκη του με 7-6 (3), 7-5 επί του Daniel Evans.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots