ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν έπαιξα φοβερά έπαιξα έξυπνα"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν έπαιξα φοβερά έπαιξα έξυπνα"
Τσιτσιπάς: "Δεν έπαιξα φοβερά έπαιξα έξυπνα"
tennisnews team Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 - 9:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πως έκανε ένα έξυπνο παιχνίδι απέναντι στον Alexander Zverev και μίλησε επίσης για τον αντίπαλό του στον σημερινό τελικό του Πεκίνου, Dominic Thiem.

"Δεν έπαιξα φοβερά, αλλά έπαιξα έξυπνα. Το να παίζεις έξυπνα είναι πιο σημαντικό απ' το να παίζεις φοβερά", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Zverev στα ημιτελικά του Πεκίνου.

"Έκανα τα πράγματα σωστά όταν χρειάστηκε να το κάνω. Δεν πήγα για τρελά χτυπήματα, ούτε για τρελούς στόχους. Ανέμιξα πράγματα στο παιχνίδι μου. Έμεινα εκεί και προσπάθησα να υποφέρω, να δώσω τα πάντα στο court, να παίξω άλλες 5 ώρες. Αυτή ήταν η ψυχοσύνθεσή μου."

Ο Τσιτσιπάς έφτασε στο Πεκίνο έχοντας μόλις μια νίκη στις 6 προηγούμενες αναμετρήσεις του για το tour, αλλά αυτό δεν τον επηρέασε και κατάφερε να κάνει μια νέα αρχή, χτίζοντας ξανά την αυτοπεποίθησή του. Με σημαντικές νίκες σε δύσκολα παιχνίδια, όπως αυτά με τους Dusan Lajovic, Nikoloz Basilashvili, John Isner και Zverev, προκρίθηκε ξανά σε έναν τελικό, σχεδόν 5 μήνες μετά το Masters της Μαδρίτης.

Σήμερα, στις 14:30 το μεσημέρι, θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του στο 2019 μετά από τη Μασσαλία και το Εστορίλ, καθώς και 4ο συνολικά στην καριέρα του, απέναντι στο Νο.1 του ταμπλό, τον Dominic Thiem.

"Ο Thiem παίζει με μεγάλη ένταση. Έχω παίξει μαζί του αρκετές φορές. Ξέρω πως το παιχνίδι του έχει μεγάλη ένταση, δύναμη και ταχύτητα, που βάζει σε κάθε του χτύπημα", είπε ο Στέφανος, ο οποίος έχει κερδίσει τον Thiem 2 φορές σε 5 αναμετρήσεις.

"Είναι σε καλή φόρμα, παίζει καλό τένις. Πρέπει να σερβίρω καλά, να παίξω καλά από τη baseline και να ανεβαίνω στο φιλέ. Είναι σημαντικό να μείνω συγκεντρωμένος στις κρίσιμες στιγμές, όπου τα πάντα θα κριθούν μέσα σε λίγους πόντους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots