ATP
Στο ATP Finals o Τσιτσιπάς!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 - 10:07

Ιστορική πρόκριση! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έφτασε σε ακόμα μια ιστορική διάκριση για το ελληνικό τένις, καθώς θα γίνει ο πρώτος παίκτης από τη χώρα μας που θα αγωνιστεί στο ATP Finals.

Είναι και επίσημα στο ATP Finals o Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΑΤΡ. Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, μια χρονιά μετά την παρθενική του παρουσία και την κατάκτηση του τροπαίου στο Next Gen ATP Finals, κατόρθωσε να προκριθεί και στο πολύ σπουδαίο ATP Finals, εξασφαλίζοντας το 6ο εισιτήριο χρονικά, μετά από αυτά που πήραν οι Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Daniil Medvedev και Dominic Thiem.

Τo ATP Finals θα γίνει για μια ακόμα χρονιά στην O2 Arena του Λονδίνου, από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου. Ο Στέφανος, ο οποίος θα αγωνιστεί με τον Novak Djokovic στα προημιτελικά του Shanghai Masters σήμερα, εξασφάλισε πριν ξεκινήσει αυτός ο αγώνας και μαθηματικά την παρουσία τους στους 8 καλύτερους της φετινής χρονιάς, μετά την ήττα του Fabio Fognini από τον Daniil Medvedev στη Σαγκάη.

Ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 44-21 νίκες έως τώρα στο 2019, έχοντας κερδίσει 2 ΑΤΡ τίτλους, σε Μασσαλία και Εστορίλ. Ήταν επίσης φιναλίστ στο Ντουμπάι, στο Masters της Μαδρίτης και στο Πεκίνο, ενώ στα Grand Slam ξεχώρισε βεβαίως η πολύ σπουδαία πορεία του, έως τα ημιτελικά του Australian Open.

Δυο θέσεις μένουν τώρα για να μάθουμε τους 8 φιναλίστ του Λονδίνου και γι' αυτές θα παλέψουν οι Roberto Bautista Agut, Alexander Zverev, David Goffin, Fabio Fognini, Kei Nishikori και Gael Monfils, με τους δυο πρώτους να έχουν για την ώρα ο πλεονέκτημα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots