ATP
Τσιτσιπάς: "Η καλύτερη ανατροπή που έκανα ποτέ"

 
Τσιτσιπάς: "Η καλύτερη ανατροπή που έκανα ποτέ"
Τσιτσιπάς: "Η καλύτερη ανατροπή που έκανα ποτέ"
tennisnews team Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 - 20:32

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την τεράστια νίκη που σημείωσε απέναντι στον Novak Djokovic στα προημιτελικά της Σαγκάης, λέγοντας συγκεκριμένα πως ήταν η καλύτερη ανατροπή που έχει πετύχει ποτέ.

"Είναι η καλύτερη ανατροπή που έχω κάνει ποτέ, πιθανότατα. Και η ανατροπή στον αγώνα με τον Federer δεν ήταν καθόλου εύκολη. Έχασα το 1ο σετ απέναντι σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ενώ μετέπειτα κέρδισα 3 συνεχόμενα set. Το ίδιο συνέβη και σήμερα αλλά με λιγότερα σετ".

O Novak Djokovic έτρεχε ένα σερί 7 νικών χωρίς να χάσει μάλιστα κανένα σετ.

"Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη πνευματικά. Δεν σκέφτηκα ότι πρέπει να πάρω 2 σετ στην σειρά για να κερδίσω. Απλά έκανα το παιχνίδι μου βήμα βήμα και συνέβη."

Συνολικά 26 άτομα έχουν κερδίσει και τα 3 μέλη των "Big 3" -Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal- o Τσιτσιπάς όμως έγινε ο νεότερος που έχει φτάσει σε αυτό το επίτευγμα. Ενώ πλέον θεωρείται ο 4ος παίκτης που έχει θετικό πρόσημο απέναντι στον Djokovic, έχοντας μονομαχήσει τουλάχιστον 3 φορές. Οι άλλοι 3 παίκτες είναι ο Fernando Gonzales (2-1), o Ivo Karlovic (2-1) και ο Andy Rodick (5-4).

"Ονειρεύομαι να κερδίζω αυτούς τους παίκτες και βλέπω κάθε αναμέτρηση σαν μια ευκαιρία για να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου. Μου δίνει μεγάλη ώθηση." δήλωσε ο Στέφανος

"Πιστεύω ότι απειλούνται περισσότερο από ότι εγώ και θεωρώ ότι αυτό με χαλαρώνει όταν είμαι στο γήπεδο. Ξέρω ότι πρέπει να παίξω σε υψηλό επίπεδο και ότι η διαφορά στο επίπεδο των υπόλοιπων αντιπάλων δεν είναι τόσο μεγάλη".

Ενώ πρόσθεσε "Ξέρω ότι πρέπει να είμαι πιο επιθετικός. Όταν καταφέρνεις να είσαι επιθετικός οι αντίπαλοι βλέπουν ότι το παλεύεις και ίσως να φοβούνται. Είναι ένας καλός τρόπος για να πάρεις τη νίκη."

Ο Τσιτσιπάς για να βρεθεί στον τελικό του Shanghai Rolex Masters θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Daniil Medvedev, με τον Ρώσο μετά το Wimbledon να τρέχει ένα ρεκόρ 27-3 στις σκληρές επιφάνειες, μετρώντας 5 σερί τελικούς.

"Θα έλεγα ότι είμαι πιο χαλαρός αυτόν τον καιρό. Σίγουρα θα πρέπει να παίξω καλά. Παίζει διαφορετικό τένις από τους περισσότερους που έχω αντιμετωπίσει φέτος. Είναι παίκτης δυνατός πνευματικά. Έτσι, η νίκη επί του Novak είναι μια ώθηση, βοηθάει. Με κάνει να νιώθω καλά για το τένις που παίζω. Αύριο θα είναι μια νέα πρόκληση."

Ο αγώνας μεταξύ Τσιτσιπά και Medvedev θα ξεκινίσει στις 11:30 το πρωί και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots