ATP
Παρέμεινε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς

 
Παρέμεινε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς
Παρέμεινε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 - 13:23

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά και την πολύ καλή εβδομάδα που είχε στη Σαγκάη, αφενός εξασφάλισε την πρόκρισή του στο ATP Finals και αφετέρου διατηρήθηκε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. "Μαζεύει" τη διαφορά από τους "Big 3" o Daniil Medvedev, ενώ πλησιάζει το Top 10 ο Matteo Berrettini.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε 270 "καθαρούς" βαθμούς από την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Shanghai Masters, που συνολικά του χάρισε 360 βαθμούς, με αποτέλεσμα να φτάσει στους 3.900 βαθμούς σήμερα, παραμένοντας στο Νο.7 του κόσμου και μειώνοντας λίγο τη διαφορά από τον 6ο Alexander Zverev, στους 525 βαθμούς.

Στο Νο.1 παρέμεινε ο Novak Djokovic, ο οποίος όμως έχασε 820 βαθμούς και έχει 9.545. Είναι γεγονός πια πως θα αποχωριστεί την κορυφαία θέση από τον Rafael Nadal σε λίγες εβδομάδες, με τον Ισπανό προς το παρόν να υπολείπεται 320 βαθμών του Σέρβου. Η μάχη πάντως για το Year-end No.1 δεν έχει κριθεί και θα εξαρτηθεί τι θα κάνουν οι δυο παίκτες σε Παρίσι και Λονδίνο.

Στο Νο.3 βρίσκεται ο Roger Federer, που έχει σημαντική διαφορά από τους Djokovic και Nadal, με 6.920 βαθμούς. Ο Daniil Medvedev ακολουθεί στο Νο.4 και πλέον έχει 1.000 βαθμούς διαφορά από τον Federer, δείχνοντας ικανός να πλησιάσει και να απειλήσει τους "Big 3" τους επόμενους μήνες.

Στο Νο.5 βρίσκεται ο Dominic Thiem, τον οποίο ακολουθούν Zverev και Τσιτσιπάς. Ο Karen Khachanov επέστρεψε στο Νο.8, που είναι και το career high του, ενώ ο Kei Nishikori είναι στο Νο.9. Το Top 10 συμπληρώνει ο Roberto Bautista Agut, τον οποίο πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, μόνο 10 βαθμών, ο Matteo Berrettini, που κέρδισε 2 θέσεις και για πρώτη φορά είναι στο Νο.11 του κόσμου, αλλά και στο Νο.1 της Ιταλίας, αφού κράτησε πίσω του, στο Νο.12, τον Fabio Fognini.

Για πρώτη φορά βρέθηκε στο Νο.17 του κόσμου ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε 2 θέσεις και "αθόρυβα" βελτίωσε για μια ακόμα φορά το career high του, παραμένοντας ταυτόχρονα και ο νεότερος παίκτης που βρίσκεται στο Top 100!

Δυο επίσης νέοι παίκτες, οι Hubert Hurkacz και Reilly Opelka, βελτίωσαν επίσης τα ατομικά τους ρεκόρ. Ο 22χρονος Hurkacz κέρδισε μια θέση και βρέθηκε στο Νο.33 για πρώτη φορά, ενώ ο επίσης 22χρονος Opelka, άφησε πίσω του 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37 του κόσμου. Career high για έναν ακόμα 22χρονο, τον Alexander Bublik, που πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 50, κερδίζοντας 6 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.48.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots