ATP
Ακλόνητος στην 7η θέση ο Τσιτσιπάς

 
Ακλόνητος στην 7η θέση ο Τσιτσιπάς
Ακλόνητος στην 7η θέση ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 - 12:12

Για 7η διαδοχική εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει σταθερός στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ συμπλήρωσε ταυτόχρονα 34 εβδομάδες διαδοχικής παρουσίας στο Top 10 της ΑΤΡ. Νέο career high για τον Μιχάλη Περβολαράκη.

Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει και στη δράση, για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Θα διεκδικήσει "καθαρούς" βαθμούς αν πάει πιο μακριά από τα προημιτελικά στη Βασιλεία, ενώ έχει μόλις 10 βαθμούς να υπερασπιστεί στα δυο τελευταία και πολύ σημαντικά ραντεβού της σεζόν, στο Masters του Παρισιού και στο ATP Finals του Λονδίνου.

Ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας τενίστας, Μιχάλης Περβολαράκης, κατάφερε να κερδίσει 16 θέσεις, μετά και την πολύ καλή παρουσία του στο Challenger του Λας Βέγκας, όπου έφτασε μέχρι τους "16" καλύτερους.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε για πρώτη φορά σήμερα στο Νο.433 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και τους μεγάλους στόχους του, που είναι να μπει στους πρώτους 250 του κόσμου μέχρι το US Open του 2020.

Άνοδο είχε και ο Μάρκος Καλοβελώνης, που άφησε πίσω του 15 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.740 του κόσμου. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε 6 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.1110.

Από 3 βαθμούς ΑΤΡ έχουν οι Γιάννης Στεργίου και Πέτρος Τσιτσιπάς, στο Νο.1413 και στο Νο.1417 αντίστοιχα, ενώ στην κατάταξη είναι επίσης οι Δημήτρης Αζωίδης, Θανάσης Μανέκας, Γιάννης Σταμούλος, Στέφανος Σχινάς και Σταμάτης Καπίρης, που έχουν από έναν βαθμό.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots