ATP
Τσιτσιπάς: "Βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου"

 
Τσιτσιπάς: "Βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου"
Τσιτσιπάς: "Βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου"
tennisnews team Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 - 13:32

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε γιατί η ήττα από τον Andrey Rublev στον 1ο γύρο του US Open ήταν από τα καλύτερα πράγματα που του συνέβησαν ποτέ, πως έχει αλλάξει ως άνθρωπος τους τελευταίους μήνες και πως αυτό έχει φέρει θετική επίδραση και στα αποτελέσματά του.

"Ήταν πιθανότατα το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη. Έμεινα στη Νέα Υόρκη 5-6 μέρες μετά απ' αυτή την ήττα και είχα το χρόνο να ανακαλύψω νέα πράγματα. Ήταν σημαντικό για μένα να διασκεδάσω λίγο και να συνειδητοποιήσω τι χρειάζομαι στη ζωή μου", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στη Βασιλεία και θα αγωνιστεί στο Swiss Indoors αυτή την εβδομάδα.

"Ήταν απόφασή μου να ζήσω τη ζωή όπως την ήθελα, όχι όπως άλλοι την ήθελαν για μένα. Υπήρχε μια περίοδος το προηγούμενο καλοκαίρι που αμφέβαλλα με τον εαυτό μου, πίστευα πως δεν είχα ενδιαφέρον ως άνθρωπος. Ήθελα να είμαι κάποιος άλλος, τώρα όμως καταλαβαίνω πόσο υπέροχο είναι να είμαι ο εαυτός μου."

Από το US Open και έπειτα, τα πάντα έχουν αλλάξει για τον Στέφανο. Βοήθησε την Ελλάδα να προκριθεί στα πλέι-οφ του World Group II στο Davis Cup, ενώ ήταν φιναλίστ στο Πεκίνο και ημιφιναλίστ στη Σαγκάη, όπου μάλιστα κέρδισε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχο 16 Grand Slam τίτλων, Novak Djokovic. Αυτά τα αποτελέσματα του έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνιστεί χωρίς άγχος αυτές τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν, αφού εχει ήδη προκριθεί και μαθηματικά στο ATP Finals του Λονδίνου.

"Προπονούμαι με περισσότερη αποτελεσματικότητα. Συγκεντρώνομαι σε πράγματα που μπορεί να μη δουλέψουν τόσο μακροπρόθεσμα, αλλά θα λειτουργήσουν βραχυπρόθεσμα. Ξέρω που πρέπει να πιέσω περισσότερο τον εαυτό μου. Παλιότερα, ήταν σα να κυνηγούσα περισσότερα και δεν καταλάβαινα πραγματικά ποιοι ήταν οι στόχοι μου. Αυτό με τρέλαινε, ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων είχα άσχημα ξεσπάσματα. Έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά και νόμιζα πως έτσι κατάφερνα να κερδίζω τίτλους. Πιεζόμουν πάρα πολύ και μερικές φορές πρέπει να το απολαμβάνεις και να αναγνωρίζεις ότι δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε εβδομάδα."

Ο Τσιτσιπάς όμως δεν έκανε αλλαγές μόνο εντός γηπέδου. Πήρε μια πολύ μεγάλη απόφαση και για την προσωπική του ζωή, όταν διέγραψε όλες τις εφαρμογές για τα social media από το κινητό του. Από τότε, διαχειρίζεται ο μάνατζέρ του όλες τις επίσημες σελίδες του και ο ίδιος χρησιμοποιεί μόνο κάποιες εφαρμογές, για να επικοινωνεί μέσω προσωπικών μηνυμάτων με τους κοντινούς του ανθρώπους.

"Δεν τσεκάρω το Instagram στο κινητό μου κάθε 30-40 λεπτά, όπως έκανα παλιότερα. Αυτό με άγχωνε και με τρέλαινε λίγο. Αισθάνομαι τη διαφορά στη συμπεριφορά μου, αλλά και στο πως νιώθω. Μπορώ να συνδεθώ ευκολότερα με τους ανθρώπους. Η απομάκρυνση από τα social media και το να περνάω περισσότερο ποιοτικό χρόνο, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν."

Μετά από την περίοδο αμφισβήτησης και τις 6 διαδοχικές πρόωρες εξόδους του από τουρνουά τους τελευταίους μήνες, ο Στέφανος επέστρεψε στις επιτυχίες, κατά τη διάρκεια του ασιατικού swing. Πλέον βρίσκεται ξανά στην Ευρώπη και στη Βασιλεία αυτή την εβδομάδα θα διεκδικήσει με πολύ καλή ψυχολογία των πρώτο του ATP 500 τίτλο.

"Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα ή με το αν παίζω καλό ή κακό τένις. Είμαι χαρούμενος και νιώθω πολύ καλά. Απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο γενικά και αυτό αντανακλάται και στο παιχνίδι μου. Με κάνει ευτυχισμένο και με κάνει να θέλω να ζήσω καλύτερα."

Στον 1ο γύρο του Swiss Indoors, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Albert Ramos Vinolas, την Τρίτη. Σήμερα θα αγωνιστεί στο διπλό, όπου μαζί με τον Wesley Koolhof θα αντιμετωπίσουν τους Taylor Fritz και Reilly Opelka.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots