ATP
Στον τελικό της Βασιλείας ο De Minaur (vid)

 
Στον τελικό της Βασιλείας ο De Minaur (vid)
Στον τελικό της Βασιλείας ο De Minaur (vid)
tennisnews team Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 - 18:56

O Alex De Minaur κατάφερε να κερδίσει τον Reilly Opelka μετά από 2,5 ώρες μάχης και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Swiss Indoors στη Βασιλεία.

Ο De Minaur χρειάστηκε 2 ώρες και 34 λεπτά, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Opelka με 7-6 (2), 6-7 (4), 7-6 (3), σε έναν αγώνα που είχε μόνο 2 break, ένα για κάθε παίκτη.

Ο Opelka είχε 26 άσους και ο De Minaur 14. O Αυστραλός έκανε πρώτος το break στο 7ο game για το 4-3, όταν όμως σέρβιρε για να πάρει το σετ στο 10ο game, ήταν η σειρά του Αμερικανού να κάνει break και να ισοφαρίσει σε 5-5. Ακολούθησε tie-break και εκεί ο De Minaur έδειξε να μην πτοείται, καθώς το κατέκτησε με 7-2.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν πλησίασε καν σε break και ο Opelka έκανε καλύτερο tie-break, για να πάρει από νωρίς προβάδισμα με 3-0. Ο De Minaur ισοφάρισε προσωρινά σε 4-4, αλλά ο Opelka πήρε τους 3 επόμενους πόντους και παρέμεινε στο ματς, κατακτώντας το 2ο tie-break με 7-4.

Και το 3ο σετ οδηγήθηκε σε tie-break, παρά τη χαμένη ευκαιρία που είχε νωρίς στο σετ για break o De Minaur, στο 3ο game. Ο Οpelka έμεινε όρθιος σε εκείνο το game, στο tie-break όμως ο De Minaur προηγήθηκε με 4-0 και δεν κοίταξε πίσω του, κατακτώντας το με 7-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ήταν η 4η νίκη του De Minaur επί του Opelka, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ.

Ο 20χρονος Αυστραλός, ο οποίος αγωνίζεται με wild card στη Βασιλεία, έχει 3 τελικούς στο 2019 και τους έχει κερδίσει όλους. Αυτός θα είναι ο 4ος για το 2019, ο 6ος συνολικά στην καριέρα του (3-2) και ο 2ος σε 500άρι τουρνουά, μετά από το Citi Open της Ουάσινγκτον to 2018, όπου είχε ηττηθεί από τον Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots