ATP
Σταθερά στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς

 
Σταθερά στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς
Σταθερά στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 - 11:14

Για 8η διαδοχική εβδομάδα παρέμεινε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος συμπλήρωσε 35 εβδομάδες συνεχόμενης παραμονής στο Top 10. Την πρώτη του είσοδο στο Top 10 πραγματοποίησε ο Matteo Berrettini, που ανέβηκε στο Νο.9. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης δεν υπήρξαν αλλαγές, καθώς ο Novak Djokovic συνεχίζει να είναι στο Νο.1, όπως συνεχίζει να είναι στο Νο.2 ο Rafael Nadal και στο Νο.3 ο Roger Federer, που υπερασπίστηκε και τους 500 πόντους που είχε κερδίσει πέρσι στη Βασιλεία.

Θυμίζουμε πως ο Nadal θα προσπεράσει τον Djokovic στην κορυφή της ΑΤΡ την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα αφαιρεθούν οι βαθμοί που κέρδισε ο Σέρβος πέρσι στο Λονδίνο, καθώς αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της σεζόν. Ο Rafa δεν έχει βαθμούς να υπερασπιστεί αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι κι έτσι, ακόμα κι αν κατακτήσει τον τίτλο στο Paris Masters, o Djokovic αναπόφευκτα θα υποχωρήσει στο Νο.2. Θα μπορέσει ωστόσο να διεκδικήσει την επιστροφή του στην κορυφή και το Year-end No. 1 στο ATP Finals.

Στο Νο.4 βρίσκεται ο Daniil Medvedev, που είδε τη διαφορά του από τον Dominic Thiem στο Νο.5 να μειώνεται, καθώς ο Αυστριακός πλησίασε στους 245 βαθμούς, μετά και την κατάκτηση του Vienna Open. Στο Νο.6 και αρκετά πίσω τους, είναι ο Alexander Zverev.

Τη θέση του κράτησε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε στο Νο.7 για 8η εβδομάδα στη σειρά, ενώ συμπλήρωσε παράλληλα και 35 εβδομάδες διαδοχικής παρουσίας στην κορυφαία 10άδα της ΑΤΡ, όπου βρέθηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 2019 και δε βγήκε ποτέ εκτός αυτής έκτοτε.

Μια θέση κέρδισε ο Karen Khachanov, που βρίσκεται στο Νο.8, ενώ 2 θέσεις κέρδισε ο Matteo Berrettini, που μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία 10άδα και μάλιστα ανέβηκε στο Νο.9 του κόσμου. Στο Νο.10 βρίσκεται ο Roberto Bautista Agut.

Ο Alex De Minaur, φιναλίστ στο Swiss Indoors της Βασιλείας, κέρδισε 10 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.18, βελτιώνοντας το career high του και μπαίνοντας για πρώτη φορά στο Top 20 της ΑΤΡ.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Πάντα στη 2η θέση της χώρας μας, πίσω βεβαίως από τον Τσιτσιπά, βρίσκεται ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος αυτή την εβδομάδα έχασε 3 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.486 του κόσμου. Δυο θέσεις υποχώρησε ο Μάρκος Καλοβελώνης, που είναι στο Νο.742.

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας βρίσκεται στο Νο.1113, ενώ οι Γιάννης Στεργίου και Πέτρος Τσιτσιπάς έχουν από 3 βαθμούς, στο Νο.1415 και στο Νο.1421 αντίστοιχα. Από έναν βαθμό ΑΤΡ έχουν οι Δημήτρης Αζωίδης, Θανάσης Μανέκας, Γιάννης Σταμούλος, Στέφανος Σχινάς και Σταμάτης Καπίρης, που βρίσκονται επίσης στην κατάταξη.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots