ATP
Πιο γρήγορα από κάθε άλλον στο Top 10 ο Τσιτσιπάς

 
Πιο γρήγορα από κάθε άλλον στο Top 10 ο Τσιτσιπάς
Πιο γρήγορα από κάθε άλλον στο Top 10 ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 - 1:22

Μετά την 1η του νίκη στο ATP Tour, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει γρηγορότερα από κάθε άλλον παίκτη το "breakthrough", από το 2000 έως και σήμερα.

Όπως αναφέρει και η σχετική λίστα, ο Στέφανος χρειάστηκε μόλις 511 ημέρες από τότε που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο tour, για να μπει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Από τότε δηλαδή που μπήκε στο tour και αγωνίστηκε στα καλύτερα τουρνουά, είχε το γρηγορότερο breakthrough από κάθε άλλον, από το 2000 κι έπειτα.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος είχε πετύχει την πρώτη του νίκη στο tour τον Οκτώβριο του 2017, στη Σαγκάη. Είχε κερδίσει για τον 1ο γύρο του Shanghai Masters τον Karen Khachanov. Πέτυχε 4 νίκες στο τέλος του 2017, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2018, είχε τον εντυπωσιακό αριθμό των 46 νικών.

Φέτος μετράει ήδη 50 νίκες, μετά και την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Paris Masters, εις βάρος του Alex De Minaur. Αυτή ήταν και η 100ή νίκη του στο tour, συμπληρώνοντας αρκετά γρήγορα και το πρώτο μεγάλο ορόσημο νικών στην καριέρα του.

Ο Matteo Berrettini, που μπήκε για πρώτη φορά στο Top 10 αυτή την εβδομάδα, χρειάστηκε 665 μέρες μετά την πρώτη του νίκη για να μπει στην πρώτη δεκάδα και είναι στη 2η θέση της συγκεκριμένης λίστας, ενώ ακολουθεί ο Andy Murray, με 679 ημέρες.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος χρειάστηκε 693 ημέρες, ενώ περισσότερες από 1.000 μέρες χρειάστηκαν οι "Big 3", Novak Djokovic, Rafael Nadal και Roger Federer, οι οποίοι πέτυχαν σε πολύ νεαρές ηλικίες τις πρώτες νίκες τους στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots