ATP
Federer: "Ενθουσιασμένος που θα παίξω με τον Novak"

 
Federer: "Ενθουσιασμένος που θα παίξω με τον Novak"
Federer: "Ενθουσιασμένος που θα παίξω με τον Novak"
tennisnews team Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 - 7:28

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν από το ATP Finals, ο Roger Federer αναφέρθηκε στις βλέψεις του στο Λονδίνο, καθώς και στην πολυαναμενόμενη αναμέτρησή του με τον Novak Djokovic, τον οποίο θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά μετά από τον επικό τελικό του Wimbledon.

"Φυσικά και θα ήταν ωραίο", απάντησε ο Federer, όταν τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο να κατακτήσει αυτή τη χρονιά τον 7ο τίτλο του στο ATP Finals.

"Δεν είμαι όμως ο μόνος με αυτή την ελπίδα, αυτό το όνειρο", συμπλήρωσε ο 38χρονος Ελβετός, ο οποίος μπορεί να έχει 6 τρόπαια της διοργάνωσης αυτή στη συλλογή του, δεν έχει όμως κερδίσει κανένα από το μακρινό 2011.

"Τα indoor πάντα μου δημιουργούν και μια νοσταλγία. Στα indoor είχα τις πρώτες επιτυχίες μου στο tour. Όταν μπήκα στο tour, κέρδισα σε indoor τους πρώτους μου βαθμούς σε satellite-level, challeger-level και tour-level. Έτσι ανέβηκα στη βαθμολογία, μέσα από τα indoor. Και τώρα πάντα νιώθω πιο άνετα στα indoor, ανεξάρτητα με το γήπεδο στο οποίο θα βρίσκομαι."

Και φέτος ο "Βασιλιάς" έκανε μια μεγάλη επιτυχία στα indoor, καθώς κατέκτησε για 10η φορά στο Swiss Indoors στη Βασιλεία. Έκανε ένα τρομερό τουρνουά ο Ελβετός μαέστρος, ο οποίος δεν έχασε ούτε ένα σετ όλη την εβδομάδα στο St. Jakobshalle.

Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στο Λονδίνο, ξέρουμε σίγουρα πως ο Federer θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά τον Novak Djokovic, μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που αν καταφέρει θα ισοφαρίσει και το ρεκόρ του Federer με 6 τρόπαια στο Finals.

Οι δυο πρωταθλητές είναι στον ίδιο όμιλο της 1ης φάσης του τουρνουά, οπότε θα συναντηθούν ξανά, μετά από εκείνον τον επικό τελικό του Wimbledon, όπου ο Federer είχε διπλό χαμένο championship point και ο Djokovic πήρε τελικά τη μεγάλη νίκη, στο tie-break του 5ου σετ.

"Το παιχνίδι στο Wimbledon ηαν επικό. Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας και για τους δυο μας. Ίσως λίγο παραπάνω για εκείνον, αλλά είναι εντάξει. Το ξεπέρασα αυτό αρκετό καιρό πριν. Όταν παίζουμε μαζί, οι αγώνες μας είναι πολύ ωραίοι. Το κοινό είναι θερμό. Έχουμε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Εδώ το γήπεδο είναι πολύ γρήγορο, οπότε θα είναι ενδιαφέρον. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω με τον Novak εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots