ATP
O Thiem κέρδισε τον Federer στο Λονδίνο (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 - 23:46

Στην 4η μόλις νίκη του συνολικά στην O2 Arena, o Dominic Thiem επικράτησε του Roger Federer με 2-0 σετ, κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα στo ATP Finals.

O Dominic Thiem επικράτησε του πολυνίκη του ATP Finals, Roger Federer, με 7-5, 7-5, για να πραγματοποιήσει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο τουρνουά του Λονδίνου.

Ο 26χρονος Αυστριακός, Νο.5 στο ταμπλό, έκανε το πρώτο βήμα για μια μεγάλη πρόκριση που αναζητάει εδώ και χρόνια, καθώς αγωνίζεται για 4η διαδοχική χρονιά στο ATP Finals και σε καμιά από τις 3 προηγούμενες χρονιές δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

Παρότι ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, η νίκη αυτή και το γεγονός πως ήρθε με straight sets, θέτει καλές βάσεις για τον Thiem, που θα αντιμετωπίσει ακόμα τον Novak Djokovic και τον Matteo Berrettini στη φάση των ομίλων. 

3 φορές έκανε break στο σερβίς του Federer σήμερα ο Thiem, με το πρώτο να είναι πολύ νωρίς, για να βρεθεί μπροστά με 2-0. Ο Federer ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ο Αυστριακός έκανε και άλλο break στο 11ο game (6-5) και σέρβιρε με επιτυχία για την κατάκτηση του 1ου σετ στο αμέσως επόμενο.

Στο 2ο σετ ο Thiem αντιμετώπισε πρώτος break point στο 4ο game, αλλά κράτησε το σερβίς του για το 2-2, μένοντας όρθιος. Αργότερα έκανε ξανά break στο 11ο game o Αυστριακός, που προηγήθηκε με 6-5 και είχε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη.

Το 12ο game είχε αρκετές συγκινήσεις, καθώς ο Thiem βρέθηκε αντιμέτωπος με 2 break point. Ανάμεσα στις δυο ευκαιρίες του Ελβετού, ο Αυστριακός έχασε και ένα match point, τελικά όμως υπερασπίστηκε και σ' αυτό το game το σερβίς του και στο 2ο match point "σφράγισε" τη σπουδαία νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 5η νίκη για τον Thiem με αντίπαλο τον Federer, σε 7 αναμετρήσεις (5-2)! Έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή παράδοση απέναντι στον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων ο Thiem, ο οποίος φέτος τον έχει κερδίσει 3 φορές, σε ισάριθμες αναμετρήσεις!

Πλέον την πρώτη θέση στο Group Bjorn Borg μοιράζονται οι Djokovic και Thiem, που έχουν από μια νίκη και κανένα χαμένο σετ. Βρισκόμαστε βεβαίως ακόμα στην αρχή και τα πάντα μένουν ανοιχτά, καθώς απομένουν 2 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί ο όμιλος.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots