ATP
Federer: "Δεν επιτρέπεται να χάσω ξανά"

 
Federer: "Δεν επιτρέπεται να χάσω ξανά"
Federer: "Δεν επιτρέπεται να χάσω ξανά"
tennisnews team Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 - 7:30

O Roger Federer ηττήθηκε από τον Dominic Thiem στην πρεμιέρα του στο ATP Finals και τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.

"Από δω και πέρα είναι σαν ένα κανονικό τουρνουά. Δεν επιτρέπεται να χάσω. Κάπως έτσι αντιμετωπίζω κάθε εβδομάδα τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε απ' αυτή την οπτική γωνία, δεν είναι κάτι νέο", είπε ο κάτοχος 6 τίτλων στο ATP Finals.

Ο 38χρονος Ελβετός δεν ήταν ευχαριστημένος που έχασε το σερβίς του 3 φορές, μια στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και από μια στο τέλος του κάθε σετ, αλλά παρόλα αυτά είχε 2 winner περισσότερους (24) από τα αβίαστα λάθη του (22). Είχε επίσης 5 λιγότερους πόντους από τον Thiem (72-77), που έκανε μια φανταστική εμφάνιση, γι' αυτό και τον εκθείασε.

"Έπαιξε καλά. Σίγουρα το ξεκίνημά μου δε με βοήθησε. Μετά ισορρόπησα και το παιχνίδι ήταν κλειστό την περισσότερη ώρα. Ένιωσα πως είχα τις ευκαιρίες μου. Δεν ένιωσα πως κυριαρχούσε ή κάτι τέτοιο. Ήταν ένα απ' αυτά τα πρώτα παιχνίδια σε ένα τουρνουά που δε νιώθεις τόσο καλά το σερβίς σου, μπαίνεις από νωρίς σε μπελάδες και ίσως αυτό να μη συμβεί στα επόμενα παιχνίδια."

Ο Federer θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αν κερδίσει την Τρίτη τον Matteo Berrettini. Στην πρώτη και μοναδική αναμέτρηση που έχει δώσει ως τώρα με τον Ιταλό, είχε χάσει μόνο 5 game, αυτό το καλοκαίρι στο Wimbledon.

"Με το σερβίς του και με όλα αυτά που μπορεί να κάνει, προφανώς και είναι επικίνδυνος. Όλοι οι παίκτες είναι επικίνδυνοι εδώ. Πρέπει να ανακάμψω, να παίξω καλύτερα και ελπίζω πως θα καταφέρω να πάρω τη νίκη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots