ATP
Τσιτσιπάς: "Έμαθα από τα λάθη μου"

 
Τσιτσιπάς: "Έμαθα από τα λάθη μου"
Τσιτσιπάς: "Έμαθα από τα λάθη μου"
tennisnews team Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 - 22:47

Μπορεί να έκανε έναν πολύ καλό αγώνα σήμερα για να πάρει την πρώτη του νίκη ενάντια στον Daniil Medvedev, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνωρίζει καλά πως το μυστικό της σημερινής επιτυχίας πηγάζει από τη σωστή νοοτροπία που είχε όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του κέρδισε τον Medvedev o Τσιτσιπάς, μετά από 5 διαδοχικές ήττες που είχε από τον Ρώσο. Η ψυχολογία ωστόσο που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν έδειχνε κάτι τέτοιο. Η αυτοπεποίθησή του βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν άφησε την προϊστορία του με τον Medvedev να τον επηρεάσει.

"Αν δε συνέβαινε σήμερα, θα συνέβαινε την επόμενη φορά πιθανότατα. Ήξερα πως έπρεπε να έχω αυτή την αυτοπεποίθηση όταν θα τον αντιμετώπιζα. Επίσης έμαθα από τα λάθη που έκανα στο παρελθόν, στη Σαγκάη. Θυμάμαι πως μετά την ήττα στη Σαγκάη, πήγα στον προπονητή μου και του είπα πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά την επόμενη φορά. Και δικαιώθηκα. Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό, που κατάφερα να μείνω πιστός στη δήλωσή μου."

Ήταν η πρώτη αναμέτρηση του Τσιτσιπά στο ATP Finals και κατάφερε να τη συνδυάσει με μια πολύ καλή νίκη, που του δίνει και σημαντικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια του τουρνουά.

"Σημαίνει παραπάνω από πολλά αυτή η νίκη για μένα. Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και δεν υπάρχει καμιά ευκολία όταν τον αντιμετωπίζεις. Γνώριζα πως θα έπρεπε να δουλέψω πολύ σκληρά, να μείνω συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στο στόχο μου και να μην παρασυρθώ από οποιαδήποτε κατάσταση αντιμετώπιζα.

Είμαι υπερήφανος που έφερα τον εαυτό μου σ' αυτή την κατάσταση και που ήμουν ο καλύτερος παίκτης σήμερα. Είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί πρέπει να κάνω την ίδια δουλειά και να προετοιμαστώ το ίδιο όπως σήμερα, την επόμενη φορά που θα τον αντιμετωπίσω. Ξέρω πως θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένος την επόμενη φορά."

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει και τον Rafael Nadal αυτή την εβδομάδα, στα πλαίσια του round robin του ATP Finals. Όπως είπε, θεωρεί το match-up του με τον Ισπανό το δυσκολότερο όλων.

"Πιστεύω πως για τους περισσότερους ισχύει το ίδιο, είναι ο Rafael Nadal", απάντησε ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, όταν τον ρώτησαν ποιος από τους "Big 3" αποτελεί τον δυσκολότερο αντίπαλο για εκείνον.

"Η ένταση, το μαχητικό του πνεύμα, η ταχύτητά του και η κίνηση στο court ευθύνονται γι' αυτό. Καλύπτει τόσο καλά το court όταν τον έχεις αντίπαλο. Οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να πετύχεις winners ή να κάνεις επιθετικά χτυπήματα. Κυρίως το μαχητικό του πνεύμα και το ότι πιστεύει στον εαυτό του όταν είναι έξω στο court τον κάνουν τόσο δύσκολο αντίπαλο. Έχει επίσης ένα από τα καλύτερα forehand στον κόσμο."

Αποστολή στο Λονδίνο / photos: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots