ATP
Τσιτσιπάς: "Γνώρισα καλύτερα τον Sascha στο Laver Cup"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 - 4:55


O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη σχέση του με τον Alexander Zverev και πως αυτή αναθερμάνθηκε μετά το Laver Cup, για τον επόμενο αγώνα του με τον Rafael Nadal, αλλά και για το "ένστικτο επιβίωσης", το οποίο έχει όταν αντιμετωπίζει τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

tennisnews banner

"Πιστεύω πως έκανα μια καλή εμφάνιση, κάτι που είναι πολύ ικανοποιητικό να γνωρίζω. Δεν είχα δείγματα νευρικότητας και ένιωθα πολύ καλά στο court. Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση και είναι ωραίο να γνωρίζω πως θα είμαι στα ημιτελικά. Πρέπει όμως να συγκεντρωθώ και να συνεχίσω όπως τις δυο τελευταίες μέρες", είπε ο Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 6-3, 6-2 επί του Alexander Zverev στο Λονδίνο.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε από χθες την είσοδό του στα ημιτελικά του ATP Finals και τώρα στόχος του είναι να μπει αήττητος εκεί, να κερδίσει δηλαδή και τον Rafael Nadal, στον τελευταίο του αγώνα για τη φάση των ομίλων.

"Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Είμαι σίγουρος επίσης πως αυτός ο αγώνας θα είναι πολύ σημαντικός για εκείνον, γιατί θα έχει μια ευκαιρία να προκριθεί επίσης στα ημιτελικά. Θα τα δώσω όλα, θα δώσω και την ψυχή μου, γιατί και για μένα είναι μια καλή ευκαιρία να προετοιμαστώ για τον ημιτελικό, ενδεχομένως και για τον τελικό αν προκριθώ, οπότε θα είναι ένα παιχνίδι που έχει να μου προσφέρει και να μου διδάξει πολλά. Θα πάρω όσα περισσότερα μπορώ από αυτό."

Ο Στέφανος μετράει πλέον 4 διαδοχικές νίκες απέναντι στον Zverev, ενώ αυτή ήταν η 7η φετινή νίκη του απέναντι σε παίκτη από την κορυφαία 10άδα, έχοντας κερδίσει επίσης τους Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic και Daniil Medvedev, τους 4 πρώτους δηλαδή της παγκόσμιας κατάταξης.

"Πάντα έχω επιπλέον κίνητρο όταν αντιμετωπίζω τους κορυφαίους. Θεωρώ πως και ο Sascha βρίσκεται σ' αυτό το γκρουπ. Τα πηγαίνει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια και με ενέπνευσε να κάνω το βήμα παραπάνω και να βρεθώ και εγώ στο Top 10. Κατά μια έννοια του χρωστάω πολλά. Έχω παίξει επίσης με τους Rafa, Roger, Novak, με τον Andy (Murray) δεν έχω παίξει ακόμα, θεωρώ πως μαθαίνω πολλά απ' αυτούς. Δεν ξέρω αν είναι ψυχολογικό ή πνευματικό, ίσως έχει να κάνει και με το ένστικτο επιβίωσης. Όταν βρίσκεσαι απέναντί τους στο court είσαι σε εγρήγορση και πιο έτοιμος."

Τέλος, ο Στέφανος αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Zverev, που μετά από το Laver Cup φαίνεται να έχει φτιάξει αρκετά.

"Τον γνώρισα καλύτερα εκεί και νομίζω πως το Laver Cup μας έφερε πιο κοντά. Τρώγαμε μαζί και περνούσαμε πολύ καλά, μαζί και με τους Roger, Rafa, Fabio (Fognini) και Dominic (Thiem), όλη την ομάδα, τον Roberto (Bautista Agut) επίσης. Ήταν φανταστικά. Το Laver Cup, αν με ρωτάτε, ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι της φετινής σεζόν. Σε κανένα άλλο τουρνουά δεν έμαθα τόσα πολλά και είμαι ευγνώμων που έχουμε ένα τέτοιο τουρνουά, επειδή είναι καλό για το άθλημα. Πιστεύω πως θα έπρεπε να είχαμε περισσότερα τουρνουά σαν κι αυτό."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots