ATP
Αποχαιρέτησε το Λονδίνο με νίκη ο Berrettini (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 - 17:56

Πριν αποχαιρετήσει το Λονδίνο και το ATP Finals, o Matteo Berrettini κατάφερε να πετύχει την παρθενική του νίκη στο θεσμό, επί του πρωτοπόρου του ομίλου, Dominic Thiem.

O Berrettini κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο του αγώνα στη χρονιά, που ήταν αναμφίβολα η καλύτερη της καριέρας του. Σε έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα, ο 23χρονος Ιταλός επιβλήθηκε του Thiem με 7-6 (3), 6-3 και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στο ATP Finals.

Ο Berrettini έπαιξε πολύ επιθετικά, για να φτάσει τους 30 winners, με μόνο 21 αβίαστα λάθη. Ο Thiem από την πλευρά του είχε 13 winners και 15 αβίαστα λάθη, σε μια εμφάνιση πολύ διαφορετική από την επιβλητική προχθεσινή παρουσία του απέναντι στον Novak Djokovic.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Ιταλό να κάνει break στο 9ο game για το 5-4 και τον Αυστριακό να απαντά αμέσως, για το 5-5. Στο tie-break ο Berrettini ωστόσο κέρδισε τους 4 πρώτους πόντους και έπειτα δεν κοίταξε πίσω του, για να το κατακτήσει με 7-3.

Ο Thiem χαλάρωσε και δεν κυνήγησε με όλες τις δυνάμεις του την ανατροπή, που θα τον κρατούσε περισσότερη ώρα στο court, τη στιγμή που γνωρίζει καλά πως πρέπει να είναι στο 100% το Σάββατο για τα ημιτελικά.

Ο Berrettini πάντως ήταν άψογος σ' αυτό το σετ, σέρβιρε πολύ καλά, κέρδισε τους 20 από τους 23 πόντους στα service games του, δεν απειλήθηκε με break point και ένα break στο 6ο game (4-2) στάθηκε αρκετό, για να φτάσει στη νίκη μετά από 76 λεπτά παιχνιδιού.

Παρά την ήττα, ο Thiem θα μείνει ακλόνητος στην 1η θέση του Group Bjorn Borg και περιμένει τον 2ο από τον άλλον όμιλο, που θα είναι είτε ο Alexander Zverev, είτε ο Rafael Nadal, είτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Τη 2η θέση θα πάρει ο νικητής της άλλης σημερινής αναμέτρησης, ανάμεσα σε Roger Federer και Novak Djokovic, ενώ 4ος τερμάτισε ο Berrettini.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots