ATP
Τσιτσιπάς: "Τα break point ήταν πρόκληση όχι πίεση"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 - 20:25

Η υπερηφάνεια για τη σημερινή νίκη, η σημαντικότητα της ελληνικής κερκίδας και τα σβησμένα break point, που τα αντιμετώπισε περισσότερο σαν μια πρόκληση και όχι σαν στιγμές πίεσης. Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τον θρίαμβο επί του Roger Federer.

"Είναι μια θαυμάσια στιγμή όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους στην ομάδα μου, στη χώρα μου. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου, με το πόσο σκληρά πάλεψα, με τη συγκέντρωση που έδειξα στα break point. Δεν έσπασα σε καμιά πίεση. Ήμουν πολύ συγκροτημένος και πολύ ώριμος στις αποφάσεις μου", δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την τεράστια νίκη του επί του Federer με 6-3, 6-4.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει τα 11 από τα 12 break point, στα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος σήμερα με τον Federer. Δεν το ένιωσε τόσο σαν πίεση, αλλά τα αντιμετώπισε σαν μια πρόκληση, όπως είπε.

"Δεν το είδα σαν πίεση. Περισσότερο το είδα σαν πρόκληση. Είναι μπροστά με break point, είναι μια πρόκληση για μένα να ξεπεράσω αυτή τη δυσκολία. Όπως είπα κατάφερα να περάσω αυτή την πρόκληση, να μείνω όσο πιο επιθετικός μπορούσα και να μην του δώσω χρόνο και χώρο να κάνει πολλά.

Σίγουρα είναι δύσκολο και προσπαθείς να το αποφύγεις, αλλά είναι τένις και παίζει καλό τένις. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές στο court. Έφτανε στο break point, επειδή άξιζε να είναι εκεί, αλλά και γω κατάφερνα να μείνω συγκροτημένος και να μη σκέφτομαι πολύ, απλά να παίζω."

Όσο για την έντονη παρουσία της ελληνικής κερκίδας στο Λονδίνο, ο Στέφανος είπε: "Είναι πολύ σημαντική, αν και σήμερα ένιωσα περισσότερους Ελβετούς φιλάθλους (χαμόγελο). Προσπάθησα να μείνω ανεπηρέαστος από αυτό, επειδή άκουγα κάποιους ανθρώπους να λένε το όνομά μου και να με στηρίζουν στα ελληνικά.

Είναι σημαντικό, μεγλαώνει το άθλημα στη χώρα μου και είναι σημαντικό. Απολαμβάνω να έρχονται άνθρωποι να με δουν από την Ελλάδα και ελπίζω να γίνεται όλο και περισσότερο, επειδή με κάνει να νιώθω όλο και πιο κοντά στο σπίτι μου. Μου δίνει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας."

Στον αυριανό τελικό του ATP Finals, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει είτε τον Alexander Zverev, είτε τον Dominic Thiem: "Είναι δυο διαφορετικοί παίκτες, δεν έχω πολλά να πω γι' αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως παίζουν καλά αυτή την εβδομάδα και θα με κάνουν να περάσω δύσκολα στο γήπεδο. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και γω. Τα πάντα μπορούν να συμβούν."

Αποστολή στο Λονδίνο / photos: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots