ATP
Federer: "Έκανα το καλύτερο που μπορούσα"

 
Federer: "Έκανα το καλύτερο που μπορούσα"
Federer: "Έκανα το καλύτερο που μπορούσα"
tennisnews team Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 - 22:12

Οι δηλώσεις του Roger Federer για την αναμέτρησή του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και για τη νέα γενιά, που δείχνει να πλησιάζει όλο και περισσότερο τους "Big 3".

"Είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να παίξω καλύτερα και όταν κατάφερα να επιστρέψω, πέταξα αμέσως την ευκαιρία", είπε πρώτα ο Federer, αναφερόμενος στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν κατάφερε να κάνει break και να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά αμέσως υπέστη νέο break.

"Έκανε πολύ καλή δουλειά και ήταν καλύτερος από εμένα σήμερα. Είμαστε στο τέλος της χρονιάς και δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Έκανα ό,τι μπορούσα. Προσπάθησα να το αποκωδικοποιήσω, προσπάθησα να μείνω πίσω και να χτυπήσω μερικές μπάλες, προσπάθησα να ανεβώ, να παίξω επιθετικά. Βεβαίως όμως, δεν ήταν εύκολο αυτό γιατί είναι πολύ επιθετικός και χτυπάει νωρίς τη μπάλα. Ήξερα πως θα είναι πολύ αθλητικός. Απλά ήταν λίγο καλύτερος σε όλα αυτά που ανέφερα."

Όσο για το αν η σημερινή του ήττα ήταν και ένα μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει το 2020, με τη νέα γενιά να αναλαμβάνει τα σκήπτρα, ο Federer δήλωσε: "Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να πω, μου κάνανε και πέρσι αυτή την ερώτηση και νομίζω η απάντηση είναι ίδια.

Το ερώτημα είναι, είναι αυτή η καλύτερη χρονιά για τη νέα γενιά; Πιθανότατα. Εγώ, ο Novak και ο Rafa ήμασταν πιο υγιείς από άλλες χρονιές, που θυμάμαι τον Novak να έχει τον αγκώνα του, τον Rafa το γόνατό του και εγώ το γόνατο ή τη μέση μου. Και ο Murray επίσης δεν είναι εκεί που ήταν. 

Από τη δική μου οπτική γωνία, νομίζω πως απέδειξαν αυτό που ήθελαν φέτος, με το να προκριθούν στο World Tour Finals και επίσης τουλάχιστον ένας θα είναι στον τελικό, ίσως και δυο αν τα καταφέρει ο Sascha (Zverev). Είναι σίγουρα ένα βήμα παραπάνω και επίσης δείχνει ο Dominic (Thiem) να είναι στα καλύτερά του.

Από την άλλη, αν κοιτάξουμε ποιος τερματίζει στο Νο.1 όλα αυτά τα χρόνια, είναι τρελό όταν συνειδητοποιείς πως είναι πάντα ένας από εμάς. Πιστεύω πάντως ότι αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν όχι επειδή γινόμαστε χειρότεροι, αλλά επειδή γίνονται εκείνοι καλύτεροι."

Αποστολή στο Λονδίνο / photos: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots