ATP
Τσιτσιπάς: "Δε φοβάμαι κανέναν" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Δε φοβάμαι κανέναν" (vid)
Τσιτσιπάς: "Δε φοβάμαι κανέναν" (vid)
tennisnews team Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 - 6:31

Ο πρωταθλητής του ATP Finals, Στέφανος Τσιτσιπάς, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

O Στέφανος μίλησε για τη γνωριμία του με τον Dominic Thiem πριν από 3 χρόνια στο ίδιο γήπεδο, για το κρίσιμο tie-break που του έδωσε τον μεγάλο τίτλο και για το σθένος που δείχνει απέναντι στους κορυφαίους του κόσμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δε φοβάται κανέναν.

"Βρίσκομαι σε μια βαθμολογική κατάταξη που σίγουρα δεν είναι τυχαία. Εντάξει, οι Nadal, Djokovic και Federer είναι εκεί γιατί κάνουν κάποια πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο και τους σέβομαι πάρα πολύ, αλλά ξέρω πως η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη και πως έχω το επίπεδο. Αν είμαι καλά ψυχολογικά μέσα στο γήπεδο δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και μπορώ να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε", είπε χαρακτηριστικά ο 21χρονος πρωταθλητής μας.

Μίλησε επίσης για τις δύσκολες στιγμές που υπάρχουν στον πρωταθλητισμό: "Πριν ξεκινήσει ο τελικός υπήρχε τρομερό άγχος, δυσκολευόμουν να κοιμηθώ το βράδυ. Είναι πολλές οι νύχτες που είναι δύσκολες. Βλέπουμε μόνο τη λαμπερή πλευρά και τα καλά, αλλά υπάρχουν άπειρες ώρες δουλειάς πίσω απ' αυτό, πολύ κλάμα και στεναχώρια. Έχω περάσει πολύ πόνο και κόπωση για να φτάσω εδώ. Η προπόνηση είναι σκληρή και η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική απ' οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου. Πρέπει να είμαι πολύ συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος στη ρουτίνα μου. Ο χαρακτήρας του αθλητή πρέπει να είναι ο σωστός, να ξυπνάς κάθε μέρα και να θες περισσότερα και καλύτερα."

Τέλος, όσον αφορά την προσωπική του ζωή και την ισορροπία που έχει βρει ανάμεσα σ' αυτή και στο τένις, δήλωσε: "Πλέον έχω βρει μια ισορροπία και μπορώ να τα συνδυάζω και τα δυο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Νιώθω ευτυχισμένος, νιώθω ότι κάνω τα σωστά πράγματα και έχω τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου. Έχω ωριμάσει πάρα πολύ σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες."

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Στέφανος:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots