ATP
Αθλητής της χρονιάς ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (vid)

 
Αθλητής της χρονιάς ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (vid)
Αθλητής της χρονιάς ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 - 20:32

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2019, στα αθλητικά βραβεία του ΠΣΑΤ! 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για την απονομή των αθλητικών βραβείων ΠΣΑΤ του 2019, με το κορυφαίο βραβείο, αυτό του αθλητή της χρονιάς, να κλείνει την τελετή, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα. 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας αθλητής της χρονιάς, κερδίζοντας τον MVP της κανονικής περίοδου του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τον "αργυρό" στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκτζού, Κρίστιαν Γκολομέεφ. 

Ο Στέφανος δεν μπόρεσε να είναι στο Μέγαρο, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά στο Άμπου Ντάμπι, αλλά ήταν εκεί ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του.

"Δυστυχώς δεν μπορώ να παραβρεθώ απόψε εκεί, είμαι στο εξωτερικό. Σας ευχαριστώ όλους πολύ θερμά, είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους κορυφαίους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό που κατέκτησα κατά κάποιο τρόπο αυτό το τρόπαιο, είναι το καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς", είπε ο Στέφανος στο βίντεο που έστειλε και προβλήθηκε στην αίθουσα.

Ο Απόστολος, ο οποίος παρέλαβε από τον κ. Παυλόπουλο το βραβείο, είπε με τη σειρά του: "Μεγάλη στιγμή για τον Στέφανο, μεγάλη στιγμή για την οικογένειά μου, μεγάλη στιγμή νομίζω για όλη την Ελλάδα, να έχουμε έναν αθλητή σ' αυτό το επίπεδο της παγκόσμιας αθλητικής κοινωνίας.

Αυτό το βραβείο αξίζει ισότιμα σε όλους τους κορυφαίους που συμμετείχαν σ' αυτόν τον διαγωνισμό. Θέλω να τους δώσω ένα μήνυμα. Να συνεχίζουν να προσπαθούν, γιατί η προσπάθεια είναι το σημαντικότερο πράγμα, να μην το βάζουν κάτω. Επιλέγοντας αυτόν τον πολύ δύσκολο δρόμο, γιατί ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος, να ξέρουν πάντα ότι έχουν επιλέξει το σωστό δρόμο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Πρόεδρο που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας. Η στήριξη όταν φτάνεις σ' αυτό το επίπεδο από την πολιτεία, αλλά κι οποιονδήποτε βρίσκεται γύρω σου, είναι το σημαντικότερο πράγμα για να συνεχίσεις να δουλεύεις και να φέρνεις αποτελέσματα. Θέλω να συγχαρώ τον ΠΣΑΤ για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουν κάνει, είναι ένας πολύ χρήσιμος θεσμός για τον ελληνικό αθλητισμό.

Επίσης θέλω να δώσω ένα μήνυμα, που είναι περισσότερο μήνυμα του Στέφανου, εκφράζει τον τρόπο που λειτουργούμε σαν ομάδα. Ο πρωταθλητισμός έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Δεν πρέπει ποτέ να βλέπουμε τις δυσκολίες αυτές σαν εμπόδια. Πρέπει να τις βλέπουμε σαν προκλήσεις, να τις αντιμετωπίζουμε, να γινόμαστε καλύτεροι και να ολοκληρωνόμαστε."

Νωρίτερα, ο Απόστολος Τσιτσιπάς τιμήθηκε για την προσφορά του, όπως τιμήθηκε και η Μιχαέλα Λάκη, ως μια από τις κορυφαίες ανερχόμενες αθλήτριες που εκπροσωπούν τη χώρα μας. 

Στην κατηγορία της καλύτερης αθλήτριας της χρονιάς, όπου ήταν υποψήφια η Μαρία Σάκκαρη, βραβεύτηκε η πρωταθλήτριά μας στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, ενώ στην κατηγορία του προπονητή της χρονιάς, όπου ήταν υποψήφιος ο Απόστολος Τσιτσιπάς, κορυφαίος αναδείχθηκε ο Γιώργος Πομάσκι (στίβος).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots