ATP
Τσιτσιπάς: "Το καλύτερο ξεκίνημα για το 2020"

 
Τσιτσιπάς: "Το καλύτερο ξεκίνημα για το 2020"
Τσιτσιπάς: "Το καλύτερο ξεκίνημα για το 2020"
tennisnews team Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 - 5:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει αυτή την εβδομάδα του πρώτους του αγώνες στην pre-season, στο Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι. Δείτε τι δήλωσε για τον πρώτο του αντίπαλο, Gael Monfils, για την πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά και για την απόδοσή του απέναντι στους καλύτερους του κόσμου.

"Γνωρίζω πολύ καλά τον Gael, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο tour και θα είναι συναρπαστικό να τον αντιμετωπίσω. Για μένα, το Mubadala World Tennis Championship είναι ένα θαυμάσιο ξεκίνημα στη σεζόν. Είναι ένα τουρνουά που δεν έχω παίξει ξανά στο παρελθόν. Ανυπομονώ να έχω μερικά καλά παιχνίδια, πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, στη The National.

Αν κερδίσει τον Monfils την Πέμπτη, ο Τσιτσιπάς θα δώσει ένα ακόμα δυνατότερο τεστ την Παρασκευή, απέναντι στον Novak Djokovic, πρωταθλητή στο Άμπου Ντάμπι 4 φορές.

"Κρίνοντας από τους παίκτες που συμμετέχουν, θα είναι ένα συναρπαστικό τουρνουά. Κάθε αγώνας είναι σημαντικός και θα με βοηθήσει να ξεκινήσω τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", πρόσθεσε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, που θα είναι ο νεότερος παίκτης του φετινού World Tennis Championship.

Ο Τσιτσιπάς είναι επίσης ο νεότερος τενίστας στο Top 10 αυτή τη στιγμή και έχει φτάσει έως το Νο.5 του κόσμου. Έχει ήδη κερδίσει τους "Big 3", ενώ κέρδισε και τον σημαντικότερο τίτλο του τελευταίου κομματιού της σεζόν, το ATP Finals, τον προηγούμενο μήνα.

"Νιώθω πως είμαι κοντά. Τα τελευταία δυο χρόνια, απέδειξα πως μπορώ να κερδίσω τους κορυφαίους παίκτες. Μπορώ να είμαι μαχητικός και συνεπής την ίδια στιγμή. Προσπαθώ να ελέγξω τα νεύρα μου στο γήπεδο, να είμαι υπομονετικός, να μην τα χάνω υπό πίεση και να παίρνω το ρίσκο όταν πρέπει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots