ATP
Τσιτσιπάς: "Grand Slam και Top 3 το 2020" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Grand Slam και Top 3 το 2020" (vid)
Τσιτσιπάς: "Grand Slam και Top 3 το 2020" (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 - 23:19

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε αναλυτικά τους στόχους του για το 2020, λίγο πριν τον πρώτο του φιλικό αγώνα στην pre-season και την έναρξη της νέας σεζόν.

"Αυτή τη στιγμή ζω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου, έχω τους καλύτερους ανθρώπους γύρω μου. Στ' αλήθεια πιστεύω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ισορροπία και για τη σκέψη μου", είπε ο Τσιτσιπάς στους δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Mubadala World Tennis Championship.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ένας από τους μόλις δυο παίκτες (o άλλος ήταν ο Dominic Thiem), που κέρδισε όλους τους "Big 3" το 2019. Πρόκειται αναμφίβολα για το καλύτερο τρίο στην ιστορία του αθλήματος, καθώς αθροιστικά, οι Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic έχουν κερδίσει 55 Grand Slam τίτλους, ενώ έχουν κερδίσει τα 12 τελευταία Slams στο tour!

"Καταλαβαίνω πως η εποχή στο τένις αλλάζει κατά κάποιον τρόπο. Οι Big 3 προφανώς μεγαλώνουν, εμείς ερχόμαστε από πίσω τους, οπότε για μένα, σίγουρα ένας στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να κατακτήσω Grand Slam τίτλο. Αλλά δεν είναι και ζήτημα ζωής και θανάτου", εξήγησε ο νεαρός Έλληνας τενίστας, που θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για το 2020.

"Οι στόχοι μου για την επόμενη χρονιά είναι να κατακτήσω Grand Slam τίτλο, να είμαι στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης στο τέλος της σεζόν, να προκριθώ ξανά στο Nitto ATP Finals και να κερδίσω ένα Masters 1000."

"Έχουμε τον Nadal, τον Djokovic, τον Federer, που είναι ακόμα σ' αυτό το επίπεδο και πάντοτε είναι σ' αυτό το επίπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι ένα παραπάνω μίλι, για να τους ξεπεράσω. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την επόμενη χρονιά, πρέπει να τους ξεπεράσω για να τερματίσω στο Top 3 την επόμενη σεζόν."

To Mubadala World Tennis Championship ξεκινάει αύριο, με τον Στέφανο να αντιμετωπίζει τον Andrey Rublev στην πρεμιέρα του, στις 14:00 ώρα Ελλάδας (ζωντανά στο COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots